تابلو 121 میلیون دلاری کمیاب اثر کیست؟

چکیده

یک تابلو نقاشی کمیاب از مجموعه مشهور «پادشاهی نور» اثر «رنه ماگریت»‌ در حراجی کریستیز به فروش رسید و رکورد فروش آثار این هنرمند را شکست.

۱۴۰۳ پنج شنبه ۱ آذر
29
تابلو 121 میلیون دلاری کمیاب اثر کیست؟

یک تابلو نقاشی کمیاب از مجموعه مشهور «پادشاهی نور» اثر «رنه ماگریت»‌ در حراجی کریستیز به فروش رسید و رکورد فروش آثار این هنرمند را شکست.
به گزارش سایت طلا گلدنیوز؛«پادشاهی نور» (۱۹۵۴ میلادی) اثر «رنه ماگریت» که یکی از مجموعه تابلوهای نقاشی است که آسمان روشن را برفراز یک خیابان تاریک به تصویر کشیده است، سه‌شنبه در حراجی کریستیز نیویورک به قیمت ۱۲۱.۲ میلیون دلار فروخته شد و رکورد جدیدی را برای فروش آثار این نقاش سورئال بلژیکی به ثبت رساند.
«آرت‌نت» نوشت، ارزش این نقاشی پیش از برگزاری حراجی ۹۵ میلیون دلار برآورد شده بود. در سال ۲۰۲۲ بود که یکی دیگر از نقاشی‌های این مجموعه در حراجی «ساتبیز» در لندن به قیمت ۷۹.۸ میلیون دلار به فروش رسید و رکورد قبلی این هنرمند را سه برابر بیشتر کرده بود.
«ماگریت»‌ بین سال‌های ۱۹۴۹ تا ۱۹۶۴ میلادی ۱۷ نسخه از مجموعه رنگ روغن «پادشاهی نور» را خلق کرد. هر یک از این نقاشی‌ها یک نمای یکسان، یعنی خانه‌ای که نوری از بالا روی آن تابیده است و با درختان تیره احاطه شده است را زیر آسمان آبی روشن به تصویر می‌کشند.

مجسمه شفاگر اثر رنه مارگریت در موزه هنرهای معاصر تهران

جایگاه مارگریت

او در آکادمی بروکسل آموزش دید. به کشورهای فرانسه، انگلستان، آلمان و هلند سفر کرد. اولین آثارش (اوائل دهه ۱۹۲۰)، نشان‌دهنده تأثیر پذیرفتن او از فوتوریسم و کوبیسم است.

در ۱۹۲۵ با انتشار دو مجله به نام‌های ازفاژ و ماری در زمینه معرفی هنر سوررئالیسم، آغازگر جنبش سوررئالیسم در بلژیک شد. از آن پس، با اثرپذیری از طرز نگرش کی ریکو که برتری شعر بر نقاشی را به او نشان داد، شیوهٔ شخصی خود را پدیدآورد. در سال‌های ۱۹۲۷ تا ۱۹۳۰ که در پاریس بود به جمع سوررئالیستها پیوست. پس از آن به بروکسل برگشت و تا پایان عمر در آنجا ماند. نقاشی‌های ماگریت پس از گذشت چند دهه توانست توجه عموم را جلب کند. با نمایش آثارش در نیویورک (۱۹۶۵)، لندن و پاریس، جایگاه شایستهٔ خود را در تاریخ هنر سدهٔ بیستم بدست آورد. سبک ویژهٔ او بر پوسترسازی، هنر تبلیغات و طراحی گرافیک بسیار اثر گذاشت. او شیفتهٔ برهم‌کنش میان تصویر و نوشتار بود و از همنشینی این دو در بسیاری از نقاشی‌هایش بهره برد. گرایش او به کشف رازهای واژگان و اشاره به قراردادی بودن رمزگان‌های نوشتاری به‌ویژه در آثار مشهوری همچون کلید رؤیاها (۱۹۲۷ م) و خیانت تصویر (۱۹۲۹ م)، به آثارش ژرفای نشانه‌شناختی بیشتری می‌بخشد.

تاثیر

هنرمندان معاصر تأثیر زیادی از آثار ماگریت گرفته‌اند که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از: جان بالدساری، اندی وارهال، جاسپر جانز، مارتین کیپنبرگر استفاده از شکل‌های گرافیکی ساده و تصاویر روزمره توسط ماگریت با کارهای پاپ آرتیست‌ها مقایسه شده‌است. تأثیر ماگریت در توسعه پاپ آرت به وضوح قابل تشخیص است؛ اگرچه، خود او این ارتباط را تکذیب می‌کرده‌است.

ایسنا و دانشنامه ویکی پدیا