صدور کارت ضد جعل سکه در استان هرمزگان
رییس اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر و نقره بندر عباس عنوان کرد: اتحادیه بندرعباس در نظر دارد برای سال ۱۴۰۴ نسبت به تهیه و صدور کارت ضد جعل برای فروش سکه در سطح شهرستان بندرعباس و استان هرمزگان اقدام نماید.

به گزارش سایت طلا گلدنیوز ، محمد اقتصادی سرجمعی، رییس اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر و نقره بندر عباس بیان داشت: صنعت طلا با توجه به مشکلاتی که در مقابل خود دارد و سامانه های متعددی که هر چند ماه یکبار بصورت آزمایشی راه اندازی میشود در دهه اخیر تدریجاً رو به افول است و در صورت ادامه این روند در آینده نه چندان دور بازار فروش طلا و جواهر بشدت تضعیف و تعداد فعالین این صنف کاهش خواهد یافت و سرمایه ها از این بازار مهم و سرمایه ای به نفع کشورهای مجاور و همسایه خارج خواهد شد.
وی افزود: یکی از مشکلات صنف طلا، فروش طلای مستعمل و دست دوم است که فعالین این صنف انتظار دارند برای حمایت از تولید و صنعت طلا این رسته از درگاه ملی مجوزها حذف شود. از طرفی فروش آنلاین طلا و سکه و طلای آبشده به علت نداشتن ضمانت های لازم برای پرداخت طلا به خریداران و کنترل استاندارد بودن عیار و جلوگیری از کلاهبرداری های احتمالی لازم است کنترل و ساماندهی صورت بگیرد و ضمانت های لازم و متناسب توسط مراجع ذیصلاح اخذ شود.
ضرر هنگفت صنف طلا با مسدودی مکرر حساب ها
اقتصادی تصریح کرد: یکی دیگر از چالش های صنف طلا، مسدود نمودن حساب آبشده فروشان در سراسر کشور توسط بانک مرکزی است که چند نوبت در سال و معمولاً زمان اوج گیری قیمت ها و بدون اطلاع صاحبان حساب انجام میشود. در صورتی که آبشده فروشان دارای مجوز و پروانه کسب هستند و تراکنش های آنها شفاف است و این اقدام دولت و بانک مرکزی ضرر و زیان هنگفتی متوجه افراد صنفی مینماید.
تاثیر حراج سکه در بازار طلا
وی در مورد تاثیر اقداماتی چون حراج شمس وسکه اظهار داشت: حراج شمش طلا و سکه نیز در کاهش قیمتها تاثیر مقطعی دارد و سرمایه های مردم که باید در تولید به کار گرفته شوند به سمت سفته بازی و خرید و فروش طلای آبشده و نوسان گیری سوق داده میشوند و معمولاً موجب ضرر و زیان و ورشکستگی افراد ناوارد میشود.
رییس اتحادیه طلا و جواهر و نقره بندر عباس ادامه داد: فروش و حراج شمش طلا برای کارگاه های تولیدی خالی از لطف نیست و مزایایی دارد هر چند که حدود هشتاد درصد تولیدات طلا از بازیافت طلای مشتریان در سطح بازار فراهم می شود.
برنامه های اتحادیه طلای بندرعباس در سال 1404
اقتصادی درتشریح اقدامات اتحادیه بندرعباس به سایت بازار طلا گلدنیوز گفت: در سال 1403 برای ساماندهی واحدهای فاقد پروانه کسب نزدیک به ۱۲۰ پروانه کسب تمدید یا برای افراد جدید صادر شده است.
وی با بیان اینکه دغدغه هیات مدیره اتحادیه ها رسیدگی به مسائل اعضای صنف و برطرف نمودن مشکلات صنفی با ادارات ذیربط است بیان داشت: اتحادیه بندرعباس در نظر دارد برای سال ۱۴۰۴ نسبت به تهیه و صدور کارت ضد جعل برای فروش سکه در سطح شهرستان بندرعباس و استان هرمزگان اقدام نماید.
وی خاطر نشان کرد: انتظار دیگر از مسئولین پیگیری مشکل متقاضیان ورود به این صنف در زمان اخذ پروانه کسب با سامانه سپتام است که در بندرعباس برای تایید ضوابط امنیتی هزینه های قابل توجهی را تحمیل مینماید که با توجه به شرایط کسادی بازار و بی رونق شدن بازار توجیه اقتصادی ندارد و موجب کند شدن و توقف روند صدور پروانه کسب میشود.
اقتصادی تصریح کرد: از دولت و مسئولین مرتبط با صنف و صنعت طلا و جواهر انتظار می رود در سال جدید نگاه مهربان تری برای سیاست گذاری های درازمدت به صنف طلا و جواهر داشته باشند.
اقتصادی در پایان به فعالان در رسته های مختلف صنف و صنعت طلا توصیه کرد: برای جلوگیری از جرائم مالیاتی نسبت به ثبت خرید و فروش طلا در سامانه مودیان اقدام نمایند.