سیمرغ و زال رتبه اول مسابقه طراحی طلا و جواهر مشهد

چکیده

«زیور سیمرغ» که با الهام از داستان سیمرغ و زال در شاهنامه فردوسی  توسط حوریه لباف زاده از تهران طراحی شده بود به عنوان رتبه اول مسابقه طراحی طلا و جواهر مشهد برگزیده شد.

۱۴۰۴ جمعه ۱۳ ارديبهشت
102
 سیمرغ و زال رتبه اول مسابقه طراحی طلا و جواهر مشهد

به گزارش سایت طلا گلدنیوز؛حوریه لباف زاده، رتبه اول مسابقه طراحی طلا و جواهر گفت: در این زیور سیمرغ به عنوان یک قطعه به گونه ای طراحی شده که دو کاربرد آویز و انگشتر دارد و مروارید سفید و شفاف نماد زال سفید موی است که روی زنجیر متحرک و قابل اتصال و انفصال از قطعه حرکت می کند.

وی تصریح کرد: داستان این زیور از این قرار است که سام صاحب کودکی می شود به نام زال با مو و مژگان سفید مثل برف و از ترس سرزنش مردم او را در کوه البرز جایگاه لانه سیمرغ رها می کند و به فرمان خدا سیمرغ زال را به آشیانه خود می برد و می پروراند و سیمرغ به هنگام جدایی از زال به او دو پر می دهد و به او می گوید هنگام سختی آنها را به آتش بکش تا به یاری تو بشتابم و در این طرح دو پر طراحی شده که نماد پرهایی است که سیمرغ به زال داده است که یک پر روی بدنه و پر دیگر انتهای زنجیر که مروارید بر آن سوار است کار شده است.

لباف زاده اظهار داشت: اگر قطعه کاربری انگشتر داشته باشد مروارید به کمک زنجیر به آن متصل می شود و اگر کاربری آویز داشته باشد به دو روش آویز قابل استفاده است.

گلدنیوز

انگشتر ایران رتبه دوم مسابقه طراحی طلا و جواهر مشهد

عطیه رحمان زاده، برگزیده نفر دوم نیز در حاشیه مراسم اختتامیه مسابقه طراحی طلا و جواهر مشهد، در مورد طرح خود بیان داشت: این انگشتر از یک رویداد کهن و بر اساس الگوی نقشه ایران  و جاده ابریشم و ابریشم به عنوان نماد تجارت و رونق ایران الهام گرفته شده است و با محوریت نقشه ایران که ابریشمس چون پرچم آنرا دربرگرفته با سنگ های برلیان در مسیر جاده ابریشم در قلب ایران آراسته شده است.

وی با بیان اینکه  7 سال است که در  کار طراحی طلا و جواهرات فعالیت دارد  و کار خود را از کارگاه های کوچک شروع کرده بیان داشت: در حال حاضر حدود  5 سال است که عضو خانواده بزرگ سزاوار رحمت و کمپانی آبگینه است و طی دو سال گذشته تلاش این مجموعه احیا طرح ها و بنا ها و سراهای تاریخی ایران بوده و در این راستا طرح هایی چون مسجد صورتی ، طوق ساسانی ،انگشتر ایران، قالی چلسی که مربوط به دوره ساسانی است  را طراحی و اجرا کرده اند.

گلدنیوز

الهام از رباعی خیام و فروریختن پرده و فاش اسرار ازل

آزاده سلیمی، برگزیده و نفر سوم مسابقه طراحی طلا و جواهر مشهد نیز در مورد طرح خود بیان داشت: ایده اصلی این طرح از رباعی خیام «اسرار ازل را نه تودانی و نه من/ وین حرف معما را نه تو خوانی و نه من/ هست از پس پرده گفت و گوی من و تو/ چون پرده برافتد نه تو مانی و نه من» بوده  و تلاش شده  در طراحی این قطعه جواهر، ترکیبی از زمین و فرشتگان و پرده ای نمادین به تصویر کشیده شود.

وی اذعان داشت: این طرح روایتگر ناتوانی انسان در درک اسرار ازل است و  فرشتگان نیز نگهبانان حقیقی هستند که در پس پرده ای از رمز و ابهام پنهان مانده اند.

سلیمی با اشاره به اینکه  در این طرح  گوهر سنگ فیروزه  به عنوان زمین در دل این آفرینش قرار گرفته و  نشانی از پیوند جاودان انسان و جهان است. بیان داشت: به دلیل اینکه سنگ فیروزه در تراش های سایز بزرگ  زیبا و چشم نواز است و بخش های قهوه ای  این سنگ به چشم می آید سایز این طرح بزرگ تر و در سایز 5 در 3 سانتی متر در نظر گرفته شده است.

 وی خاطرنشان کرد: با توجه به تجربه 10 سال فعالیت در رسته های مدل سازی، ایده پردازی و ساخت جواهرات از صفر تا صد ایده پردازی و اجرا و مدل سازی  را شخصا انجام داده و طرح بر اساس درک شخصی وی از رباعی خیام می باشد.