مسابقات طراحی طلا و جواهر فرصتی برای محک توانمندی طراحان

چکیده

فخر موحدی عنوان کرد: حضور در مسابقات طراحی طلا و جواهر، بستری برای دیده شدن و محک زدن توانمندی طراحان و فرصتی برای طراحان تا ایده های خود را به صنعت طلا ارایه دهند و مسیرهای تازه ای برای همکاری با تولیدکنندگان را باز می کند.

۱۴۰۴ جمعه ۱۳ ارديبهشت
45
مسابقات طراحی طلا و جواهر فرصتی برای محک توانمندی طراحان

به گزارش سایت طلا گلدنیوز؛ مهرناز فخر موحدی عضو، هیات داوران مسابقه طراحی جواهرات مشهد  نیز بیان داشت: داوری مسابقه طراحی طلا و جواهر مشهد به صورت حرفه ای، دقیق و با وسواس زیادی انجام شد و زمان زیادی برای داوری 300 اثر ارسالی اختصاص داده شد.

وی تصریح کرد:  با توجه به زمان کمی که برای ارسال آثار به  این مسابقه اختصاص داده شده بود،  آثار خوبی به جشنواره ارسال شده بود که مورد ارزیابی قرار گرفت که روز گذشته در مرحله نهایی داوری، نفرات اول تا سوم مشخص شدند.

موحدی در مورد معیارهایی که برای انتخاب آثار مد نظر قرار گرفت اظهار داشت: هر مسابقه معیارهای خاص خود را دارد ولی در مسابقات طراحی طلا و جواهر مشهد استفاده از فیروزه که گوهر سنگ اختصاص داده شده به خراسان است، معیار مهمی بود و اینکه طرح ارائه شده قابلیت تولید و ساخته شدن را داشته باشد و صرفا جنبه نقاشی نداشته باشد و تولید آن از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد و بتوان روی آن سرمایه گذاری نمود و به تولید  انبوه رساند و در ویترین ها ارائه شود.

وی ادامه داد: در فرایند داوری، طرح های ارسالی به لحاظ زیبایی شناسی ،خلاقیت، نوآوری، داشتن سبک خاص، داشتن شرح فنی و شرح اثر مورد بررسی قرار گرفتند و داوری ها به گونه ای بود که داوران اسامی طراحان را نمی دیدند و آثار با کد داوری می شد.

موحدی با تاکید بر اینکه در ایران طراحان بسیار خوب، خلاق، توانمندی  وجود دارد که  طرح های آنها در عرصه بین المللی چیزی کم ندارد  ولی متاسفانه به دلیل فراهم نبودن  فضا و بستر برخی طراحان در این مسابقات شرکت نمی کنند اظهار داشت: در ایران طراحان تمام عیار زیادی فعالیت دارند  و این مسابقات فرصتی است که بتوانند توانمندی های خود را با حضور در این مسابقات ارائه کنند.  

عدم آموزش صحیح و کافی، کم لطفی در حق هنرجویان است 

وی اذعان داشت: متاسفانه ضعفی که در حوزه طراحی کشور وجود دارد و در  برخی طرح های ارسالی هم دیده می شد این است که  طراحان زیادی را می بینیم که آموزش های درستی به آنها داده نشده و هنرجویان فکر می کنند که اطلاعات درستی به آنها داده شده ولی  ضعف هایی در این طرح ها دیده می شود که  نشان می دهد کمترین اصول  در آموزش به هنرجویان آموزش داده شده که این  کم لطفی در حق هنرجویان است.

فخر موحدی اذعان داشت:  اساتید حوزه آموزش طراحی  در قبال فردی که زمان می گذارد  تا طراحی را آموزش ببیند مسئول هستند تا فرد را به راه درست هدایت کنند و در مورد این حرفه آگاهی دهند.  

وی ادامه داد: اگر طراحان درست و با تخصص و جهان بینی آموزش دیده باشد حتما به راه درست هدایت می شود

طراحان قوی و توانمند کشور در حاشیه

عضو هیات داوران مسابقه طراحی طلا و جواهر مشهد اذعان داشت: متاسفانه در مسابقات طراحی طلا و جواهر، طراحان توانمند کمتر شرکت می کنند و اغلب طراحان قوی در حاشیه حرکت می کنند.

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از طراحان به دلیل عدم حمایت انگیزه کاری خود را از دست می دهند گفت: اگر تولید کنندگان طلا و جواهر و ارگان ها از طراحان حمایت کنند، به جای اینکه برندهای خارجی در ویترین ها قرار گیرد با افتخار  می توان جواهرات بومی ایران  را که پشت آنها طراحان ایرانی پر قدرتی ایستاده اند را مشاهده کرد.

استفاده برندهای خارجی از تاریخ و هویت ایرانی در طراحی طلا و جواهر

فخر موحدی با بیان اینکه در حال حاضر بسیاری از برندهای خارجی در دنیا در  طرح های خود از هویت ایرانی استفاده می کنند و ایران تاریخچه و قدمت کهن دارد که از منابع الهام بخش برای طراحان است اظهار کرد: طراحی باید هویت و ریشه داشته باشد ولی متاسفانه برخی از تولید کنندگان طلا و جواهر کپی کاری می کنند.

وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر در کشور ما علیرغم اینکه طراحان خلاقی  در این عرصه فعالیت می کنند ولی به ندرت برخی از طراحان در برندهای ایرانی مشغول به کار شده اند و حمایت از طراحان بسیار کم است در صورتی که بایستی حوزه طراحی طلا و جواهر  توسط بنکداران، تولید کنندگان، گالری داران و ویترین داران حمایت و تقویت شوند و ویترین ها با جواهرات ایرانی بومی سازی شده پر شود و دیگر  برندهای خارجی در ویترین ها نباشند.

موحدی تصریح کرد: طراحان ایرانی با تمام تکنولوژی های روز دنیا آشنا هستند و از لحاظ تجربه، هوش مصنوعی، تکنولوژی برای طراحی در ایران چیزی کم نداریم و تنها ضعف موجود  بستر برای آموزش صحیح و اصولی توسط افرادی باتجربه که آموزش اصولی دیده باشند وجود ندارد.  

عضو هیات داوران مسابقه طراحی طلا و جواهر مشهد گفت: طراح قلب تپنده یک مجموعه است و با حمایت طراحان و اراده طرح های متفاوت و فراهم کردن بستر برای معرفی و تبلیغات محصولات ایرانی می توان بازار های فروش را کسب کرد.

وی ابراز امیدواری کرد: ارتباط بین طراحان و تولید کنندگان قوی تر شود و هر شخصی که صلاحیت آموزش دادن ندارد وارد حوزه آموزش طراحی نشود و افرادی که تازه از پشت میز آموزش بیرون می آیند سریع مدرس نشوند و تدریس طراحی نکنند.

قابلیت اجرایی داشتن طرح ها  مبنای انتخاب آثار برگزیده

محبوبه صمدی، عضو هیات داوران مسابقه طراحی طلا و جواهر مشهد بیان داشت: فرایند داوری آثار با دقت و وسواس زیادی انجام شد و تیم اجرایی آثار را کد بندی کرده بودند و داوران نمی دانستند که آثار متعلق به چه فردی است.

وی افزود:  برخی طرح های ارسال شده به مسابقه، کاملا مشخص بود که شرکت کنندگان تازه وارد هستند و تازه وارد حرفه طراحی شده بودند ولی برخی طرح ها بسیار خلاقانه  بود و حدود 12 اثر داوران را به چالش کشید و در نهایت داوران به یک اتفاق نظر رسیدند که قابلیت اجرا داشتن و اجرایی شدن طرح مبنای انتخاب قرار گیرد.

صمدی اذعان داشت:  طرح برگزیده که به عنوان نفر اول انتخاب شد، به نظر مدل سازی  و وزن کار قابل ساخت بود  و داستان پشت اثر که زال و رودابه است  بسیار جذاب بود.

وی گفت: طرح دوم از نظر طراحی ماتریکس درست انجام شده و دلنشینی خاصی دارد و در طرح سوم نیز،گوهر سنگ فیروزه و فرشتگان بسیار خوب جای گذاری شده بود و پرده ای که بر اساس بیانیه کنار زده می شود زیبایی بصری دارد.