انگشتر های فیروزه ای که دیگر تولید نمی شود
رئیس اتحادیه زرگران شبستر عنوان کرد: در گذشته یکنوع انگشتر پره دار با نگین کوچک فیروزه که به صورت ملیله و دامله توسط پیشکسوتان صنف طلا در شبستر ساخته می شد بسیار در شبستر رواج داشت و به نوعی سوغات این شهرستان بود ولی اکنون دیگر این نوع انگشترهای دست ساز و سنتی در شبستر ساخته نمی شود.

به گزارش سایت طلا گلدنیوز ، محمد دولت خواه، رییس اتحادیه صنف زرگران، ساعت و گوشی همراه فروشان شهرستان شبستر بیان داشت: بزرگترین معضل صنف طلا فروش طلای بدون اجرت و طلای کهنه است که با وجود ممنوع شدن نتوانسته ایم برای جلوگیری از آن کاری کنیم.
وی افزود: این مشکل در سطح کشور وجود دارد و حتی شهرهای بزرگ مانند تهران و تبریز هم نتوانسته اند جلوی فروش طلای دست دوم و بدون اجرت رابگیرند و به صورت زیرمیزی خرید و فروش انجام می شود.
دولت خواه با بیان اینکه در حال حاضر برای برخورد با فروش طلای دست دوم و بدون اجرت خلا قانونی وجود دارد تصریح کرد: اگر راهکاری برای مقابله با فروش طلای دست دوم و بدون اجرت در صنف طلا قرار داده شود خرید طلای نو و چرخه تولید صنعت طلا رونق خواهد گرفت.
احیاء مجدد اتحادیه طلای شبستر بعد از دوسال وقفه
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه اتحادیه طلا شبستر بنا به دلایلی ادغام شده بود و طی دوسال گذشته کنترل و نظارت بر روی طلاهای ورودی به شهرستان وجود نداشت ، متاسفانه برخی از کیفی هایی که به شهرستان شبستر طلا می آوردند از این خلاء سو استفاده کرده و اقدام به توزیع طلاهای عیار پایین و غیر استاندارد کردند.
دولت خواه اظهار داشت: بعد از دو سال دوباره اتحادیه صنف طلا تشکیل شد و انتخابات هیات مدیره جدید اتحادیه در بهمن ماه 1403 برگزار شد و محمددولت خواه به عنوان رییس، سعید ابراهیم فرد به عنوان نایب رییس اول، آیدین راد نایب رییس دوم و سیدرضا طباطبایی دبیر و محمدعلی قربی اکبری خزانه دار ومهدی صاحبی به عنوان بازرس انتخاب شدند.
وی اذعان داشت: از زمان تشکیل دوباره اتحادیه طلا شبستر ، نظارت های جدی آغاز شده و تمام طلای کیفی ها قبل از توزیع درشهرستان در اتحادیه کنترل ، ری گیری و به لحاظ استاندارد کنترل می شود و با تایید اتحادیه مجوز توزیع داده می شود.
رییس اتحادیه زرگران شهرستان شبستر اذعان داشت: در حال حاضر با فعالیت و نظارت جدی اتحادیه این چالش صنف طلا رفع شده وکیفی ها قبل از توزیع مصنوعات طلا ابتدا باید به اتحادیه مراجعه کنند و در صوت تخلف برای بار اول تذکر و بار دوم مجوز کیفی باطل می شود.
سرویس های طلا ، پشت ویترین خاک می خورند
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به گران شدن قیمت طلا ، خرید طلا بسیار کاهش یافته و مردم مانند گذشته دیگر توان خرید طلا ندارند و فقط طلاهای شکسته خود را تعویض می کنند بیان داشت: به دلیل عدم توان خرید، سرویس های طلا با وزن بالای 50گرم در پشت ویترین مانده اند.
دولت خواه در بیان وضعیت بازار طلا در شبستر تصریح کرد: میزان فروش طلا مانند گذشته که درایام عید 4 تا 5 کیلوطلا فروخته می شد نیست و با توجه به رکود حاکم در بازار ، عید امسال طلافروشان نیم کیلو هم فروش نداشتند و در بقیه ایام سال نیز میزان فروش چندان زیاد نیست ؛ به طوری که طلافروشی های قدیمی شهر با سابقه 40 ساله، روزانه 15 تا20 گرم فروش مصنوعات نو دارند.
تعداد طلافروشی های شبستر
وی گفت: در حال حاضر در شهرستان شبستر 40 واحد طلافروشی ، 7 واحد ساعت فروشی ، 6 واحدنقره فروشی و 5 واحد تعمیرات طلا فعالیت دارند که 90درصدطلافروشی های شهر در بازار شهر واقع در خیابان طالقانی مستقر هستند.
دولتخواه در ادامه با اشاره به اینکه بیشتر طلای شبستر از شهرهای تهران و تبریز تامین می شود اذعان داشت: سلیقه بانوان شبستر در خرید طلا ، متفاوت از زنان سلماس ، ارومیه و خوی است که به خرید طلای سنتی علاقه دارند . بانوان شبستر معمولا طلاهای مد روز و یا طلاهای با اجرت پایین مانند النگو را بیشتر خرید می کنند.