آخرین گزارش جهانی از بازار کالاهای لوکس و جواهرات
با وجود اینکه بازار کالاهای لوکس با کاهش رشد مواجه شده، فروش جواهرات همچنان قوی باقی مانده است.گزارشی اخیر اعلام کرده است که ناپایداری به وضعیت عادی جدید بازار لوکس تبدیل خواهد شد، چرا که این بازار با بزرگترین مشکلات احتمالی در ۱۵ سال اخیر روبهرو است.

به گزارش سایت طلا گلدنیوز به نقل از نشنال جولری ، طبق گزارش تازه شرکت Bain & Company که ماه گذشته با همکاری آلتاگاما منتشر شد، بخش جهانی کالاهای لوکس در حال تجربه رکود است و با ناپایداریهای اقتصادی و اختلالات بازار روبهروست.
این بخش با «بزرگترین مشکلات احتمالی در حداقل ۱۵ سال اخیر» مواجه است که شامل مسائل اقتصادی و همچنین تغییرات اجتماعی و فرهنگی میشود.
این نخستین کند شدن رشد بازار لوکس از زمان بحران مالی سالهای ۲۰۰۸/۲۰۰۹ است، البته به استثنای تأثیرات همهگیری کووید-۱۹.
طبق این گزارش، بخش کالاهای لوکس شخصی پس از همهگیری در سال ۲۰۲۳ رشدی قابل توجه داشت و به ارزش ۳۶۹ میلیارد یورو (۴۳۵ میلیارد دلار) رسید، در حالی که فروش سال گذشته ۱ درصد کاهش یافت (که با در نظر گرفتن نوسانات ارزی تقریباً ثابت بود) و به ۳۶۴ میلیارد یورو (۴۲۹ میلیارد دلار) رسید.
برای برخی از برندهای لوکس، روند کندی فروش تا سهماهه اول سال جاری ادامه یافته است، اما جواهرات استثنای درخشان این روند بودهاند.
شرکت بزرگ لوکس LVMH، مالک برندهایی مانند لوئی ویتون و تیفانی اند کو، گزارش داده است که درآمد سهماهه اول آن ۲ درصد کاهش یافته، اما فروش بخش جواهرات و ساعت افزایش یافته است.
به همین ترتیب، شرکت کرینگ در سهماهه اول سال با کاهش فروش مواجه شد، بهویژه به دلیل مشکلات مستمر برند گوچی، اما فروش برندهای جواهرات آن مانند پوملاتو و بوچرون رشد داشته است.
طبق گفته Bain، «هزینههای جهانی کالاهای لوکس که به طور تاریخی نسبت به عدم قطعیت حساس بودهاند، تحت فشار شدیدی قرار گرفتهاند، زیرا اعتماد مصرفکنندگان کالاهای لوکس به دلیل ناآرامیهای اقتصادی کنونی، تنشهای ژئوپلیتیکی و تجاری، نوسانات ارزی و بیثباتی بازارهای مالی کاهش یافته است.»
با این حال، با وجود این چالشها، بازار لوکس به دلیل اصول قوی و روحیه مقاوم، چشمانداز بلندمدت روشنی دارد.
تقاضا برای کالاهای لوکس در ایالات متحده و چین کاهش یافته
گزارش اشاره کرده است که بازار لوکس به طور فزایندهای دچار قطبیشدگی شده و عملکرد متفاوتی در مناطق مختلف جهان دارد.
در ایالات متحده و چین اصلی، دو بازار مهم لوکس، گزارش به دورهای از کاهش تقاضا به دلیل «ناپایداریهای اقتصادی» اشاره کرده است.
در ایالات متحده، تعرفههای گمرکی باعث نوساناتی شده که بر بازار و تمایل مصرفکنندگان به خرید تأثیر گذاشته است.
در چین، مصرفکنندگان طبقه متوسط در حالت «منتظر و مشاهدهگر» قرار دارند، به گفته Bain.
«با این حال، گزارش به نشانههایی از امید برای میانمدت تا بلندمدت اشاره میکند، به طوری که مصرفکنندگان آمریکایی تمایل به لوکسهای در دسترس دارند در حالی که مشتریان با هزینههای بالا همچنان مقاوم باقی ماندهاند.»
در چین، علاقهی کوچک اما رو به رشدی به برندهای لوکس «محلی و نوظهور» دیده میشود.
در سایر بازارها، اروپا و ژاپن به دلیل کاهش گردشگری آسیب دیدهاند اما تقاضای محلی تا حدی این کاهش را جبران کرده است.
نکته قابل توجه این است که مصرفکنندگان اروپایی همچنان علاقهمند به جواهرات و پوشاک آماده به مصرف هستند، به ویژه در مقاصد گردشگری و قالبهای قیمتی ارزشمدار.
بازار لوکس در خاورمیانه، آمریکای لاتین و بخشهایی از جنوب شرقی آسیا همچنان قوی باقی مانده است.
منبع :National jewellery