راه اندازی باشگاه صادرکنندگان طلا و جواهر ایران

چکیده

 رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر استان تهران عنوان کرد: باشگاه صادراتی تولید کنندگان برای صادرات مصنوعات  طلا در حال راه اندازی است و در آینده نزدیک نیز روش اجرایی صادرات طلا از اتاق فلزات گرانبهای گمرک امام خمینی (ره) کامل خواهد شد  و جهت آگاهی و اطلاع تولیدکنندگان و صادرکنندگان و دستگاه هایی که در این زمینه همکاری دارند اعلام خواهد شد. 

۱۴۰۳ پنج شنبه ۵ مهر
163
راه اندازی باشگاه صادرکنندگان طلا و جواهر ایران

به گزارش سایت طلا گلدنیوز ؛ اسفندیار سیفی، رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر استان تهران در گفتگو با رادیو تهران بیان داشت: پس از سال ها تلاش برای راه اندازی اتاق طلا در فرودگاه امام خمینی(ره) با همکاری دستگاه های ذیربط و دستگاه های نظارتی اولین اتاق فلزات گرانبها در فرودگاه امام خمینی(ره) افتتاح شد وامیدواریم در فرودگاه های تخصصی کشور نیز ایجاد شودکه این اتاق در حال حاضر کار خود را برای رفع تعهدات ارزی انجام می دهد ولی با توجه به اینکه صادرات مصنوعات طلا  به دو شکل صادرات مستقیم و ورود موقت است مقرر شده است، جمعی از  صادرکنندگان روش اجرایی فرایند صادرات  این اتاق را تدوین کنند.

وی افزود: روش و فرایند صادرات مستقیم و ورود موقت صادرات مصنوعات طلا  با ورود شمش هایی که بابت رفع تعهد ارزی صورت می گیرد متفاوت است به همین جهت نیازمند یک کار تخصصی و تدوین یک روش اجرایی است و بایستی فرایند و روش اجرایی صادرات طلا  از اتاق فلزات گرانبها مانند ( چگونگی نمونه برداری از مصنوعات تولیدی، چگونه لحاظ شدن پروفرم سفارشات، چک شدن استاندارد و رعایت آیتم های سامانه epl)  به دو شکل مستقیم و ورود موقت نوشته شود.

تسهیل صادرات مصنوعات طلا ظرف کمتر از دو روز

سیفی تصریح کرد: با تدوین فرایند صادرات مستقیم و ورود موقت مصنوعات طلا ،  صادرات طلا که اکنون فرایند طولانی مدتی دارد ظرف کمتر از دو روز انجام خواهد شد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر استان تهران اظهار داشت: فرایند صادرات طلا با پیگیری های انجام شده به 17 مرحله رسیده بود که با افتتاح اتاق فلزات گرانبها در گمرک فرودگاه امام خمینی(ره) به 4 مرحله رسید که امید می رود با نوشته شدن روش اجرایی صادرات، در آینده نزدیک شاهد جهش صادراتی از طرف صادرکنندگان طلا در کشور باشیم.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر بازار های هدف و مشتریان مصنوعات طلای ایرانی در دنیا و منطقه شناسایی شده است و باشگاه صادراتی تولید کنندگان برای صادرات مصنوعات طلا در حال راه اندازی است و در آینده نزدیک نیز فرایند اجرایی صادرات مشخص خواهد شد که احتمال می رود در ماه آتی با نوشتن روش اجرایی شاهد شکوفایی صادرات باشیم.

بنک طلا

صادرات، تنها راه خروج تولید کنندگان از بحران

سیفی در بیان وضعیت صنعت طلا و جواهر کشور بیان داشت: کشور ما از نظر تولید طلا و جواهر جز 7 کشور برتر دنیا است وصادرات می تواند جان تازه ای به  صنعت طلا و جواهر ایران بدهد.

وی اذعان داشت: صنعت طلا و جواهر کشور به لحاظ کمیت با توجه به اینکه در کشور حدود 5 هزار تولید کننده که مورد تایید سازمان ملی استاندارد هستند در جایگاه مطلوبی قرار دارد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر استان تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از 10 هزار تولید کننده در کشور فعالیت دارند  که بسیاری از این واحد ها به دلیل امنیت و استقرار  واحدهای تولیدی در واحد های مسکونی، مجوز های قانونی از مراجع ذیصلاح دریافت نکرده اند و ثبت اطلاعات نشده اند که آمار آنها رسمی اعلام شود ، ولی سازمان ملی استاندارد حدود 5 هزار واحد تولیدی را شناسایی و به آنها کد شناسایی تولید داده است.

سیفی ادامه داد: اکنون مصنوعات و کارهایی که در صنعت طلا کشور تولید می شود، به لحاظ کیفیت بخشی از تولیدات، با تولیدات کشور ایتالیا و ترکیه برابری می کند و حتی در برخی زمینه ها تولیدات ایران از محصولات ترکیه کیفیت بهتری دارد.

وی تصریح کرد: به دلیل شرایط اقتصادی و عدم ثبات قیمت ارز و تاثیر آن بر بازار طلا، بخش تولید صنعت طلا و جواهر کشور به لحاظ فروش حال خوبی ندارد که امید می رود با راه اندازی صادرات، بخش تولید به ثبات نسبی  خود و صنعت طلای کشور به جایگاه  اصلی خود برسد.

با تسهیل مسیر صادراتی، ایران می تواند سالانه  200 تن صادرات طلا داشته باشد

سیفی بیان داشت: متاسفانه برخی مسائل و سیاست هایی که در صنعت طلا وجود دارد، به نفع بخش تولید نبوده و تنها راه خروج  تولید کنندگان از این  بحران،  صادرات مصنوعات طلا است که تلاش انجمن بر این است با افتتاح اتاق طلا مسیر صادراتی مصنوعات طلا آسان تر شود تا تولید کنندگان به بازار های هدف برسند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر استان تهران اظهار داشت: با توجه به ظرفیتهای موجود در کشور، صنعت طلا و جواهر ایران می تواند سالانه حدود 200 تن صادرات مصنوعات طلا داشته باشد.

تحریم ها  بر بازار طلا اثر  ندارد

وی در مورد نقش تحریم ها بر صادرات طلا بیان داشت: معاملات صنعت طلا و جواهر در کل دنیا از یک روش  سنتی تبعیت می کند و به جز چند کشور و یا برند که حقوقی هستند و می توانند ما را تحریم کنند   و در خرید مواد مصرفی و واردات ماشین آلات  صنعت طلا وجواهر مشکلات زیادی داریم ولی  در مورد دیگر بازارها و مشتریان تحریم ها اثر ندارد و به همین جهت در سال 1402 با رفع تعهد ارزی  حدود 29 تن طلا و در سال 1403 نیز با رفع تعهد ارزی 30 تن شمش وارد کشور شد .

سیفی ادامه داد: معاملات طلا در دنیا به صورت صنفی انجام می شود و مشتریان طلای ما در کشور های حوزه خلیج فارس مغازه ای هستند و در لیستی قرار ندارند که آمریکا بخواهد خدمات آنها را ردکند و نتوانند  با کشور معامله داشته باشند

وی خاطر نشان کرد: طبق آیین نامه ورود و صدور فلزات گرانبها بانک مرکزی، صادرکنندگان طلا، بابت صادرات باید شمش معوض آن را بیارند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر استان تهران با بیان اینکه در سال 2023 صادرات طلا رسمی ترکیه بالای 700 تن اعلام شده است و  در این آمار شاید میزان قاچاقی که به ایران و عراق و یا دیگر کشور هایی که ورود مصنوعات طلا به آنها ممنوع است لحاظ نشده است گفت: ورود مصنوعات طلا به کشور ایران ممنوع است و کارهایی که وارد کشور می شود از مبادی غیر قانونی انجام می شود.