دلیل بی نتیجه بودن جلسات متعدد صنف طلا با مسئولان دولتی چیست؟
پرسش کلیدی این است که اشکال کار کجاست؟ آیا مسئولان دولتی گوش شنوایی ندارند یا استدلال های اتحادیه های صنف طلا از قدرت اقناعی لازم برخوردار نیست؟!
سایت بازار طلا گلدنیوز : با نگاهی به تجربه چندین ساله صنف طلا درمیابیم که کلیت صنف طلا در اقناع مسئولان دولتی برای تغییر یا اصلاح تصمیماتی که برای این صنف و صنعت گرفته اند ، از قدرت استدلال لازم برخوردار نیستند ؛ اینکه اصلاح یک قانون اشتباه (گرفتن مالیات ارزش افزوده از اصل طلا ) حدود 13 سال طول میکشد گواهی بر این مدعا است و در آخر هم حمایتی از تولید نشد.
متاسفانه این ضعف ساختاری در صنف طلا در یک سال گذشته و خصوصا از دی ماه سال 1402 که قرار شد تبصره 4 ماده 18 ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این صنعت اجرایی شود بیش از گذشته خودنمایی کرد.
در حدود یک سال گذشته شاهد جلسات متعدد این صنف با مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس بوده ایم که نشانه ای از عزم و اراده مسئولان صنعت طلا برای اصلاح یا ابطال این تصمیم بوده است ؛ اما متاسفانه بدون آشنایی به قوانین و مصوبات هئیت وزیران و آیین نامه ها ،هیچ نشانه مثبتی از پیشرفت این چانه زنی ها مشاهده نمیشود.
پرسش کلیدی این است که اشکال کار کجاست؟ آیا مسئولان دولتی گوش شنوایی ندارند یا استدلال های اتحادیه های صنف طلا از قدرت اقناعی لازم برخوردار نیست؟!
این که متاسفانه برخی از مسئولان دولتی در تصیمیم گیری ها توجه لازم به بخش خصوصی ندارند واقعیتی تلخ است، اما به نظر میرسد که در این مورد به خصوص (اصلاح سامانه جامع تجارت) اگر مسئولان دولتی همراهی لازم با صنف طلا را نداشتند ؛ اصلا نیازی به این همه جلسات کارشناسی نبود ! در نتیجه به نظر میرسد که باید اشکال کار را در ساختار صنف و صنعت طلا جستجو کرد.
چرا این صنعت مهم و کلیدی ، یک مرجع تصمیم گیری واحد یا یک سخنگوی خبره ندارد که بتواند خواسته های این صنعت را با ادبیات قانونی مستند و مستدل بیان نماید؟!
در جلسات متعدد این صنف با دستگاه های دولتی شاهد آن هستیم که سخنان ضد و نقیض ، بدون مستند قانونی و غیرواحد زده میشود که بعضا نیز این اشکال چنان خودنمایی میکند که مسئولان دولتی در تصمیم گیری نهایی دچار سردرگمی میشوند. (در همین قضیه ممنوعیت دست دوم فروشی طلا شاهد این ضد و نقیض ها از طرف نمایندگان اتحادیه ها بودیم.)
به نظر میرسد تا زمانیکه بزرگان صنف طلا نتوانند این اشکالات را برطرف نمایند و مسیر ورود افراد آگاه به قوانین را به اتحادیه ها باز نکنند ، در برهمین پاشنه میچرخد و جلسات متعدد ،متنوع و تکراری، بدون نتیجه عملی مثبت خواهد ماند.
سایت طلا گلدنیوز در همین راستا گفتگویی داشته است با سید حجت شفائی ریاست اتحادیه تولیدکنندگان وصادرکنندگان طلا ، جواهر ، نقره وسنگهای قیمتی ایران که در ذیل میخوانیم:
ایجاد صدائی واحد و زبانی مشترک
سید حجت شفائی ضمن تایید ایرادات مطرح شده ، اذعان داشت که متاسفانه در جلسات صنف طلا با مسئولان دولتی از افراد کارشناس و آگاه به قوانین جاری کشور استفاده نمیشود و مطالب به شکل پراکنده و بدون جمع بندی ارائه می شود.
ایشان در خصوص جلسه سوم مهرماه با کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت : جهت کمتر آسیب دیدن صنف طلا و گرفتن حداقل خروجی ها از این جلسه و ایجاد صدائی واحد و زبانی مشترک و تخصصی بین بخش خصوص (فعالین این صنعت از حوزه تولید ، عرضه وفروش ) و قوای سه گانه، پیش جلسه ای جهت هم اندیشی و هماهنگی در تاریخ 1403/7/3ساعت 13/30 در محل اتحادیه تولیدکنندگان و صادر کنندگان تشکیل گردید.
ایشان تاکید کرد: در این جلسه ضمن ارائه دیدگاه ها و بررسی مشکلات ، سعی بر این شد تا جمع بندی واحد و کارشناسی شده ای جهت ارائه در کمیسیون صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی ، که رأس ساعت 16مقرر بود برگزار گردد ، صورت پذیرد.
شفائی ادامه داد : پیرو هماهنگی های لازم با کمیسیون صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی توسط هیأت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان وصادر کنندگان طلا و جواهر ایران و با هماهنگی انجمن استانی تهران ، ضمن دعوت از همکاران محترم و اتحادیه های صنفی و همچنین تشکلهای اتاق بازرگاتی پیرو لیست ارسالی به مجلس شورای اسلامی ، این جلسه راس ساعت 16 سوم مهرماه 1403 تشکیل گردید.
در گزارش بعدی نتیجه جلسه با کمیسیون صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی منتشر خواهد شد...