پیشنهاد جایگزین صنف طلا برای سامانه جامع تجارت چیست

چکیده

حجت شفائی عنوان کرد: نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس این مسئله را مطرح کردند که اگر صنف طلا سامانه مودیان و اللخصوص سامانه جامع تجارت را قبول ندارد و آنها را فاقد کارائی لازم ، دارای اشکال و غیر قابل اجرا میداند ، پیشنهاد تخصصی یا سامانه جایگزین خود را جهت شفافیت خریدوفروش طلا معرفی کند.

۱۴۰۳ يکشنبه ۸ مهر
475
پیشنهاد جایگزین صنف طلا برای سامانه جامع تجارت چیست

به گزارش سایت طلا گلدنیوز ، سید حجت شفائی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان وصادرکنندگان طلا ، جواهر ، نقره و سنگهای قیمتی ایران در خصوص نشست صنف و صنعت طلا با کمیسیون صنایع و معادن مجلس به گلدنیوز گفت: این جلسه به ریاست حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس و دیگر اعضای این کمیسیون از جمله حجت الاسلام سید سلمان ذاکر ،عزت الله حبیب زاده و همچنین علیرضا شاه میرزایی معاونت تجارت وخدمات وزارت صمت و خانم نرگس باقری زمردی و محسن احمدی مقدم از سازمان توسعه تجارت ایران و اتاق بازرگانی ایران در تاریخ سوم مهر 1403 برگزار شد.

در این جلسه سه ساعته علاوه بر اتحادیه تولیدکنندگان وصادر کنندگان طلا و جواهر ایران همچنین اتحادیه ها و انجمن های صنف و صنعت طلا و جواهر از جمله تهران ، تبریز ، مشهد و ارومیه نیز حضور داشتند.

بنک طلا

چه مسائلی در این جلسه مطرح شد و چه نتیجه ای گرفته شد؟

ایشان ادامه داد: انتظار می رفت در این جلسه مهم ، مهمترین مسایل و مشکلات این صنعت در خصوص اشکالات سامانه های موجود مطرح گردد تا با راه حل های قابل اجرا ، این اشکلات اصلاح و برطرف گردد ؛ ولی مسائل مطرح شده در جلسه بسیار پراکنده ارائه گردید.

وی افزود : حتی در این جلسه ، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس این مسئله را مطرح کردند که اگر صنف طلا سامانه مودیان و اللخصوص سامانه جامع تجارت را قبول ندارد و آنها را فاقد کارائی لازم ، دارای اشکال و غیر قابل اجرا میداند ، پیشنهاد تخصصی یا سامانه جایگزین خود را جهت شفافیت خریدوفروش طلا معرفی کند ؛ که متاسفانه هیچ پیشنهاد یکپارچه ای در جلسه ارائه نشد و همان صحبتهای تکراری که در این یکی دوسال عنوان میشد ، مطرح گردید.

ایشان در خصوص خروجی این جلسه گفت : علارغم هماهنگی ها و پیش جلسه ای که برگزار شده بود ، متاسفانه جلسه کمیسون صنایع و معادن مجلس به دلیل صحبت های ضد نقیض و پراکنده ، بدون نتیجه مطلوب خاتمه یافت.

جلسه صنف طلا در مجلس

شفائی ادامه داد: درپایان طبق فرمایش نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن و رئیس جلسه حجت الاسلا م حسینی کیا مقرر شد، پیشنهادات و نظرات در خصوص ایرادات این سامانه ها به خصوص سامانه جامع تجارت به صورت مشخص و تخصصی جمع آوری شده و به شکل مکتوب به کمیسیون صنایع ومعادن مجلس شورای اسلامی ارسال گردد. همچنین مقرر شد پس از دریافت نقطه نظرات جلسه دیگری با حضور مرکز پژوهش های مجلس و سازمانها ونهادهای دولتی که مرتبط هستند و اجرای این سامانه ها را مبنای شفاف سازی عنوان می نمایند، تا دوهفته آینده برگزار شود تا بررسی نهایی نقطه نظرات ارسالی در کمیسیون صنایع ومعادن صورت پذیرد.

شفائی ضمن تشکر از اقای ذاکر نماینده محترم مردم ارومیه در مجلس عنوان کرد: در فرصت باقی مانده تا جلسه بعدی سعی خواهیم کرد از طریق دبیرخانه اتحادیه تولیدکنندگان و صادر کنندکان طلا وجواهر ایران ، نقطه نظرات مکتوب همکاران گرامی را جهت ارسال به کمیسیون صنایع ومعادن مجلس ، جمع آوری نماییم.

راه برون رفت از وضعیت فعلی صنعت طلا چیست ؟

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر ایران اضافه کرد: از نظر بنده در شرایط فعلی ، صنعت طلا و جواهر نیازمند انسجام واقعی ویکپارچگی در حوزه سیاست گذاری و مدیریت این صنعت میباشد و یکی از ملزومات این مهم شناسایی و معرفی افراد شاخص صنفی که آگاهی لازم و کافی از زنجیره تامین و قوانین مربوط به این صنعت و ایجاد ارزش در تمامی زنجیره ها را داشته باشند داریم تا بتوانند صدای تخصصی این صنعت بوده و با درایت و استدلال های متقن و زبان مذاکره از صنعت طلا و جواهر دفاع نموده و حمایت های لازم را انجام دهند.

ایشان تاکید کرد: در حال حاضر برای ایجاد یک صدایی و وحدت رویه در جهت بیان خواسته های مشخص این صنعت ، نیازمند یک تیم حقوقی و مشاوران زبده دارای اشرافیت کامل به قوانین مرتبط با صنعت طلا وجواهر و مهم تر از همه سخنگویی شجاع وآگاه به تمامی موضوعات صنفی و قوانین جاری کشور هستیم ؛ تا از پراکنده گویی و جزیره ای عمل نمودن پرهیز شود .

امیدواریم با وحدت رویه و بدور از سلیقه ای عمل نمودن به وظیفه خود در قبال خانواده بزرگ و شریف صنعت طلا وجواهر عمل نمائیم.