مسیر میانبر برای صنف طلا

چکیده

مدیر دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی عنوان کرد: اتاق بازرگانی ایران دو امکان بانام های شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و همچنین کمیته حمایت از کسب و کارها دارد که صنف طلاوجواهر در شرایط کنونی و برای تغییر مقررات مربوط به ضوابط اختصاصی فلزات گرانبها می تواند از آنها استفاده کند.

۱۴۰۳ جمعه ۴ آبان
244
مسیر میانبر برای صنف طلا

نشست و جلسه هم فکری و هم افزائی تولیدکنندگان طلاوجواهر با دیگر رسته های صنف طلا روز یکم آبان 1403 از ساعت 14 تا 17 در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران برگزار شد. این نشست ، پیرو صورتجلسه 23 مهرماه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز درخصوص تبصره 4 ماده 18 و به دعوت اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان طلاوجواهر ایران تشکیل شد.

در ابتدای این جلسه سید حجت شفائی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلاوجواهر ایران با اشاره به نامه ستاد مبارزه با قاچاق کالاو ارز و مهلت ارسال نکات اصلاحی برای این ستاد تا 5 آبان ماه گفت: این جلسه در خصوص بند 2 صورتجلسه 23 مهر 1403 ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تشکیل شده است.

وی افزود: صنف طلا تا 5 آبان فرصت دارد که نظرات تجمیعی اصلاحی خود در خصوص ضوابط اختصاصی فلزات گرانبها را به این ستاد اعلام کند و اگر این نظرات اعلام نشود یعنی صنف و صنعت طلا با اجرای تام و تمام این قانون مشکلی نخواهد داشت.

ایشان تاکید کرد: ما نیازمند یک شورای سیاست گذاری و اجماع در صنف و صنعت هستیم و همچنین نیاز به یک سخنگوی شجاع و آگاه به قوانین صنعت طلا داریم تا بتوانیم گفتگوی موثری با دستگاه های دولتی داشته باشیم.

در ادامه این نشست کیومرث امیریان به ایراد سخن پرداخت که در لینک زیر میتوانید بخوانید:

تنها آئین نامه اجرائی سامانه جامع تجارت قابل اصلاح است

حجت شفائی نشست تولیدکنندگان طلا

به گزارش سایت طلا گلدنیوز ، محمد اسکندری مدیر دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در ادامه این نشست عنوان کرد: اتاق بازرگانی ایران دو امکان بانام های شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و همچنین کمیته حمایت از کسب و کارها دارد که صنف طلاوجواهر در شرایط کنونی و برای تغییر مقررات مربوط به ضوابط اختصاصی فلزات گرانبها میتواند از آنها استفاده کند.

ایشان افزود: در شورای گفتگو که ریاست آن با وزیر اقتصاد است و دبیرخانه این شورا در اتاق بازرگانی ایران قرار دارد این امکان وجود دارد که پیشنهاد حذف ، اصلاح یا وضع مقررات جدید به هیات دولت ارائه شود.

وی افزود: مصوبات این شورا ظرف یک ماه در دستور کار دولت قرار میگیرد و این امکان بسیار خوبی برای صنف طلا در شرایط کنونی است که با یک پیشنهاد حقوقی مناسب و دقیق بتواند مسیر تازه ای را برای خود ایجاد کند.

بنک طلا

احیاء جایگاه صنعت طلا در وزارت صمت

علیرضا احمدی ، تولیدکننده طلاوجواهر با اشاره به اتفاقات اخیر در چارت سازمانی وزارت صمت گفت: حدود سه هفته درگیر بودیم تا بتوانیم جایگاه صنعت طلا را در وزارت صمت تغییر بدهیم ؛ چراکه جایگاه ما در وزارت صمت به نوعی شناسنامه صنعت ما محسوب میشود.

وی افزود: متاسفانه صنعت طلا و جواهر را به معاونت ماشین آلات و تجهیزات منتقل کرده بودند و حدود سه هفته طول کشید تا با مذاکره و چانه زنی توانستیم صنعت طلا را به زیرمجموعه معاونت صنایع عمومی منتقل کنیم و خوشبختانه تشکیل اتاق فلزات گرانبها و گوهرسنگ ها در این معاونت ابلاغ شد.

ایشان با گلایه از اتحادیه ها گفت: آنقدر درگیر حاشیه ها شده ایم که از صنعت خود غافل مانده ایم و این موضوع یک نمونه از این غفلت ها بود.

این تولیدکننده طلا در خصوص سامانه جامع تجارت گفت: در سال 96 اولین نامه نگاری ها در خصوص این موضوع با اتحادیه ها انجام شده بود اما متاسفانه هیچ کس موضوع را جدی نمیگرفت و پاسخ نامه ها داده نشد تا اینکه امروز به اینجا رسیده ایم.

علیرضا احمدی نشست تولیدکنندگان طلا

ضرورت تشکیل دبیرخانه مرکزی صنف طلا

به گزارش گلدنیوز ، عباد محمدولی دبیر اتحادیه طلا و جواهر تهران در ادامه این جلسه عنوان کرد: تنها چند روز فرصت داریم که اصلاحات مدنظر را به شکل مکتوب به ستاد ارئه کنیم لذا بازگشت به گذشته و بازخوانی اتفاقات گذشته دردی از ما درمان نمیکند.

ایشان ادامه داد: باید وحدت رویه داشته باشیم و همانطور که قبلا هم گفته ایم، تشکیل دبیرخانه مرکزی صنعت طلا از ضروریات صنف ما برای همگرایی و همفکری نخبگان و کارشناسان است.

صدای حاکمیت یکی نیست یا صدای صنعت؟

طباطبایی از دیگر تولیدکنندگان حاضر در جلسه با اشاره به صورتجلسه 22 مهرماه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: اینکه میگویند صدای صنعت یکی نیست، آیا صدای حاکمیت یکی است؟ آیا با اجرای این سامانه شعار سال تحقق پیدا میکند یا باعث تعطیلی تولید میشویم؟

ایشان ادامه داد: وقتی قانونی اجرائی نیست چه چیزی را باید اصلاح کنیم؟ چرا هیچ کس از تولید صحبت نمیکند؟

هومن زنگنه عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلاوجواهر ایران در پایان این نشست گفت: خواهشمندیم که از افراد خبره ، توانمند و حقوقدان استفاده شود تا یکصدا بتوانیم این مسئله را حل کنیم.

ایشان با استقبال از پیشنهاد تشکیل دبیرخانه مرکزی صنعت طلا گفت: ما وظیفه داریم که این دبیرخانه مرکزی را راه اندازی کنیم و اتحادیه تولیدکنندگان باید برای این موضوع پیش قدم باشد.