اصفهان دیگر قطب تولید طلا نیست

چکیده

نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان گفت: در اصفهان حدود 1600 تولید کننده طلا و جواهرات وجود دارد که از این تعداد فقط 450 تولید کننده فعال هستند.

۱۴۰۱ شنبه ۳۱ ارديبهشت
124
اصفهان دیگر قطب تولید طلا نیست

به گزارش پایگاه خبری جهان طلا ( گلد نیوز)؛ علی موزرانی، نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان با بیان اینکه کاهش ظرفیت تولید تولیدکنندگان به عوامل زیادی بستگی دارد گفت: در بخش تولید عمده هزینه تولید مربوط به نیروی انسانی و مواد مصرفی می شود ، نیروی انسانی باید تولید زیادی داشته باشد تا جوابگوی هزینه خود باشد و به خاطر همین مشکلات، آمار تولید و فعالان حوزه تولید کم است.

اصفهان دیگر قطب تولید طلا نیست/ظرفیت تولید طلا در اصفهان کاهش یافته است

ظرفیت تولید طلا در اصفهان کاهش یافته است

موزرانی افزود: اصفهان یک زمانی عمده تولید طلای کشور را در دست داشت  و کارگاه های تولید کننده اصفهان در تمام شهرها توزیع کننده داشت و اجناس تولید شده در اصفهان به سراسر ایران ارسال می شد ولی اکنون تعداد تولید کنندگان  اصفهان و ظرفیت تولید طلای این شهر بسیار کاهش یافته و نمی توان گفت که اصفهان قطب تولید طلا است.

موزرانی با اشاره به اینکه در حال حاضر شهرهای تهران، مشهد، یزد و .. در قالب تولید  مصنوعات طلا نسبتا تولید موفقی داشته اند و با تولید طلای با کیفیت توانستند بخشی از نیاز کشور را تامین کنند بیان داشت: اصفهان در زمینه  تولید النگو بزرگترین تولید کننده بود و هنوز هم توان تولید اصفهان و افرادی که در حیطه تولید مصنوعات طلا در شهر اصفهان فعال هستند توان بالایی است.

نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان اظهار داشت:

 در پانزدهمین نمایشگاه طلا اصفهان تولید کنندگان ابزارآلات اصفهان استقبال خوبی داشتند و  همچنین تولید کنندگان مصنوعات طلا از تهران، یزد، تبریز، اصفهان، مشهد شرکت داشته و علاوه بر آن برخی  از تولید کنندگان به صورت تجمیعی در غرفه ای که ازطرف اتحادیه شهر ها گرفته شده  است اجناس تولیدی خود را عرضه خواهند کرد.

کاهش ظرفیت تولید عامل افزایش اجرت ساخت طلا

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش اجرت ساخت و تولید مصنوعات طلا گفت:  هم اکنون یکی از مهمترین هزینه های سربار برای مصنوعات طلا هزینه تولید است که به ظرفیت تولید برمی گردد، چرا که کارگاهی که از توان تولید خود کمتر تولید می کند، هزینه تولید آن از لحاظ پرسنلی تغییر نمی کند و برای تامین هزینه های تولید خود باید قیمت را افزایش دهد.

موزرانی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت اجرت، رکود در بازار مصرف است که این امر نیز به دلیل این است که مصرف طلای کشور بسیار پایین آمده است و وقتی مصرف یک کالای تولیدی کاهش یابد منجر به بازگشت کالا به کارخانه و در نهایت ذوب شدن مجدد می شود که این موارد برای تولید کننده مصنوعات طلا بسیار هزینه بر است و این هزینه ها باعث می شود قیمت تولید افزایش یابد.

کاهش توان خرید جامعه    

نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان در ادامه با تاکید بر اینکه یکی دیگر از دلایل افزایش اجرت ساخت طلا هماهنگ نبودن عرضه و تقاضای طلا در کشور است گفت: عرضه طلا در کشور ما از تقاضای آن بسیار بیشتر است و کاهش تقاضای خرید طلا نشات گرفته از شرایط اقتصادی جامعه است،که توان خرید افراد جامعه بسیار کاهش یافته و باعث کاهش تولید و در نهایت افزایش هزینه تولید شده است که می توان برای رفع این مسئله و کاهش اجرت تولید کنندها قیمت مشخصی را تعیین کرد ولی این قیمت تعیین شده نباید به گونه ای باشد که به تولید احجاف شود.

خلاء قانونی برای جلوگیری از دست دوم فروشی

وی در ادامه در مورد چالش دست دوم فروشی در صنف طلا و جواهر با بیان اینکه تمام اتحادیه ها معتقدند که نباید دست و دوم فروشی در صنف اتفاق بیفتد بیان داشت: فروش طلای دست دوم از لحاظ تولید و بهداشت مطلوب نیست و صنعت طلا و جواهر کشور را دچار رکود می کند.

موزرانی تصریح کرد: برای جلوگیری از فروش طلای مستعمل و دست دوم خلا قانونی وجود دارد که رفع این مسئله مستلزم پیگیری اتحادیه ها برای رفع این خلا قانونی است تا صراحتا در قانون فروش مصنوعات مستعمل و دست دوم در صنف طلا و جواهر غیر قانونی اعلام شود.

نائب رئیس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان اذعان داشت: فروش طلای دست دوم علاوه بر اینکه باعث ضرر به صنعت طلا و جواهر می شود مانع رصد نشدن سیستم توزیع و عدم شفافیت می گردد و اغلب همکاران در اتحادیه ها  معتقدند نباید فروش طلای مستعمل انجام شود که در این راستا نیز باید هم اندیشی بین اتحادیه ها صورت بگیرد.

باید بین انجمن ها و اتحادیه ها تقسیم مسئولیت انجام شود

موزرانی در ادامه با تاکید بر اهمیت برگزاری جلسات هم اندیشی گفت: جلسات هم اندیشی به لحاظ اینکه اتحادیه ها مشکلات و مسائل صنفی را در آن بررسی و راهکارهایی را برای چالش های موجود ارائه می دهند جز نیاز های صنف است چرا که بسیاری از مسائل با هم اندیشی رفع می شود و البته این جلسات نیز در حاشیه نمایشگاه ها برگزار و به رفع مشکلات صنفی کمک می کند.

موزرانی در ادامه با اشاره به نقش اتحادیه کشوری تصریح کرد: اتحادیه های کشوری هم می توانند در ساماندهی صنعت طلا کمک باشند و گاهی هم اتفاق افتاده که به دلیل عدم هماهنگی باعث مشکلاتی نیز شده اند.

وی با تاکید بر اینکه کمیسیون های تخصصی، انجمن ها و کارگروه های تخصصی طلاو جواهر ایجاد شده میتواند در کنار اتحادیه ها به ارتقا سطح کیفی این صنعت کمک می کنند ولی گاهی به دلیل عدم هماهنگی تداخل مسئولیت بین آن ها ایجاد می شود گفت: وجود همه این ها و مشخص شدن حدود و مسئولیت آن می تواند به صنعت طلا کمک کند.

موزرانی اظهار داشت: شکل گیری اتحادیه ها و کمیسیون های تخصصی طلا و جواهر نه تنها بد نیست بلکه مفید است و باید هماهنگی بین این ها شکل بگیرد تا کمک کنند بارهای سنگینی که روی اتحادیه ها است تقسیم شود.

انتهای پیام/