بی عدالتی مالیاتی باعث تعطیلی طلافروشی های سردشت

چکیده

  18 واحد طلا فروشی سردشت به دلیل ناراضی بودن از نسبت مالیاتی  شهرستان که به نسبت شهرهای همجوار بالا بود و مطابق طلافروشی های تهران محاسبه می شد ، وارد مشاغل دیگری چون املاک و خودرو شدند.  

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۱ دي
262
بی عدالتی مالیاتی باعث تعطیلی طلافروشی های سردشت

صباغیان عنوان کرد: در گذشته که قیمت طلا ارزان بودعروس و دامادها در منطقه سردشت برای عروسی  500 گرم طلا می خریدند و هیچ عروس و دامادی کمتر از 100گرم طلا خرید نمی کرد ولی اکنون با گران شدن طلا عروس و دامادها به ندرت بتوانند 70 تا80 گرم طلا خریدکنند.

به گزارش سایت طلا گلدنیوز ، صباغیان بازرس اتحادیه عکاسان و طلافروشان سردشت بیان داشت: در حال حاضر بازار طلا و جواهر سردشت وضعیت آرامی داشته  و خریدو فروش چندانی انجام نمی شود و عمده فروش و فصل رونق بازار  طلا و جواهر در منطقه سردشت در ماه مبارک رمضان و عیدفطر است.

وی افزود: با توجه به اینکه وابستگی معاش مردم به بازار های مرزی  است و اکنون بازارهای مرزی حالت نیمه تعطیل دارند لذا قدرت خرید مردم هم کمتر شده است به همین جهت در راستای بهبود شرایط فعلی بازار ورونق اقتصادی سر دشت فراهم کردن مهمترین نیاز منطقه یعنی ایجاد یک بازار اقتصادی (مانند منطقه اقتصادی جلفا) یا بانه است که اگراین بازار در سردشت ایجاد شود و مردم در این بازارها فعالیت کنند ؛ قدرت خرید مردم افزایش خواهد یافت.

صباغیان تصریح کرد: درشهرستان سردشت آمار بیکاری بسیار است و اکثر نوجوانان به کشور های اروپایی و شهرهای همجوار مهاجرت می کنند و به دلیل رواج بیکاری و مهاجرت نسل جوان از هر 5 خانواد دو خانواده به خارج از کشور مهاجرت کرده اند و به دلیل رو به راه نبودن کسب و کارها مردم در حال خوشی ندارند.

بازرس اتحادیه عکاسان و طلافروشان شهرستان سردشت اظهار داشت: ایجاد کارخانجات نیز به اشتغال و جلوگیری از مهاجرت و ماندگاری مردم  در شهر کمک می کند.

بی عدالتی مالیاتی باعث تعطیلی 18 واحد طلافروشی سردشت

وی با بیان اینکه در سردشت و شهرستان های ربط ، میرآباد و نلاس جمعا 52 طلا فروشی فعالیت دارند که در مقایسه با سال های 96 و 97  حدود  18 واحد طلا فروشی سردشت کاهش یافته است گفت: تعدادی از طلافروشان به دلیل ناراضی بودن از نسبت مالیاتی  شهرستان که به نسبت شهرهای همجوار بالا بود و مطابق طلافروشی های تهران محاسبه می شد وارد مشاغل دیگری چون املاک و خودرو شدند.  

صباغیان در گفتگو با گلدنیوز ادامه داد: در حال حاضر سه چهارم طلافروشان سردشت مالک مغازه های خود هستند و یک چهارم هم  در ملک استیجاری فعالیت می کنند که مغازه های مالکین متراژهای 50 و 30 متری دارد و مغازه های استیجاری  واحدهای 12 متری هستند.

وی اذعان داشت: از مجموع 35 واحد طلافروشی که در داخل شهرسردشت فعالیت دارند 17 واحد مجهز به نورهای استاندار هستند و ویترین طلافروشی های سردشت بسیار شیک و به روز بوده و اغلب مغازه هاجدید و نوساز می باشند و تمامی طلافروشی های شهر در سال 98 به تابلوهای اعلام نرخ روز و برخی نیز مجهز به سیستم مه پاش هستند.

بازرس اتحادیه طلا و جواهر سردشت خاطر نشان کرد: طلافروشی های سردشت در دو خیابان اصلی شهر یعنی: وحدت و شهید رضایی فعالیت می کنند و به دلیل تامین امنیت  برخی طلافروشی هایی که در پاساژ فعالیت می کردند نیز دراین دو خیابان متمرکز شده اند.  

وی بااشاره به اینکه برخی از طلافروشی های سردشت مانند تواضع ،کریمی و مولودی ، سابقه بیش از 30 سال فعالیت در این شهر دارندگفت: حدود 15 واحد طلافروشی سردشت از واحدهای قدیمی است که پیشه زرگری از پدر آنها نسل به نسل به آنها منتقل شده است ولی تعدادی از واحدها نیز از نسل جوان هستند که از طریق آموزش ها ی فنی حرفه ای وگذراندن  دوره های آموزشی وارد صنف طلا شده اند و اکنون  میانگین سن فعالین صنف طلا و جواهرسردشت از 28 سال تا 65 سال می باشد.

بنک طلا

طلاهای محلی سردشت از کجا تامین میشود؟

صباغیان بیان داشت: اغلب طلای مورد نیاز سردشت از شهرهای تبریز ، اصفهان و تهران می آید و با توجه به اینکه اغلب مردم منطقه سردشت همچنان  خریدار طلاهای  محلی هستند، طلای محلی مورد مصرف شهرستان از کارگاه های طلاسازی شهرهای بوکان و مهاباد که کارگاه های طلاسازی فعال و خوبی دارد خرید می شود.

وی گفت: بوکان از مهمترین مراکز تولید طلا منطقه است و بهترین طلاسازان  طلاهای محلی در بوکان فعالیت دارند و بیش از 150 طلافروش و 100 طلا ساز دارد که این مهم  ظرفیت خوبی برای ایجاد اشتغال در منطقه و توسعه صنعت طلا در منطقه غرب کشور است که مورد توجه قرار نمی گیرد.

صباغیان تصریح کرد: مردم شهرستان سردشت بیشتر تمایل به خرید النگو ، انگشتر و طلاجات محلی اعم از گردنبندهای یقه بروک و گل ، گردنبد های سکه ای ربع ، نیم و تمام پهلوی دارند و از این قسم مصنوعات طلا استقبال می کنند.

وی یادآور شد: اولین طلافروشی سردشت در سال 47  توسط حاج محمود مولودی تاسیس شده و اتحادیه این صنف نیز به همت موسسین اتحادیه  آقایان حفیضی ، صباغیان، محمودی و مولودی در سال 1369 تاسیس شده است.

صباغیان اضافه کرد: اتحادیه صنف طلا و جواهر سردشت با صنوف دیگری مانند عکاس، خدمات رایانه ادغام شده اند و انتخابات هیات مدیره جدید اتحادیه عکاسان و طلافروشان شهرستان سردشت در نیمه دوم سال 1402 برگزار شد و سوران محمدی به عنوان رییس اتحادیه، بهزاد یگانه نایب رییس اول ، صباغیان بازرس اتحادیه، کمال سلطانی به عنوان خزانه دار انتخاب شدند.

وی گفت: شهرستان سردشت در جنوب استان آذربایجان غربی و آخرین شهر مرزی کشور است و از یک طرف با شهرستان بانه کردستان و از دیگر با شهرستان پیرانشهر همسایه است و به دلیل قرار گرفتن در بالای دشت ، سردشت نامیده شده است

بازرس اتحادیه عکاسان و طلافروشان شهرستان سردشت اظهار داشت: سردشت یک شهر مرزی است که مردمان آن بیشتر به پیشه کشاورزی و دامداری می پردازند و انگور سیاه سردشت بهترین محصول منطقه است که به کشور های اروپایی چون فرانسه صادرات دارد.

چرا عراقی ها از سردشت طلا نمی خرند؟

صباغیان خاطر نشان کرد: از اقلیم کردستان عراق که در فاصله 38 کیلومتری سردشت قرار دارد حدود دو سال است که مسافر زیادی  به سردشت می آید ولی چون عیار طلای آن ها 21  است متاسفانه از طلاهای ما کمتر  استقبال می کنند و خرید طلای آنها  فقط در حد خرید یک انگشتر انجام می شود.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه های تخصصی طلا و جواهر در سلیمانیه و اردبیل عراق که می تواند فرصتی برای توسعه بازار طلاوجواهرایران باشد اذعان داشت: متاسفانه به دلیل پایین بودن عیار طلای ایران از طلاهای ما در این نمایشگاه ها استقبال نمی شود.