استقبال بانوان بوکان از طلاهای محلی با نقش و نگار کردی

چکیده

وفادار عنوان کرد: زیورآلات زنان کرد بخش مهمی از فرهنگ و سنت‌ آنها بوده و زنان شهرستان بوکان همانند دیگر زنان کرد از خرید طلاهای سنتی بوکان استقبال می کنند.

۱۴۰۳ سه شنبه ۱۸ دي
77
استقبال بانوان بوکان از طلاهای محلی با نقش و نگار کردی

به گزارش سایت طلا گلدنیوز ، بهزاد وفادار رئیس اتحادیه طلافروشان بوکان بیان داشت: طلاهای محلی کردی از منحصر به فرد ترین و محبوب‌ترین انواع مصنوعات طلا و جواهر است که ملیله کاری های زیبا دارد.

وی افزود: در بین زنان بوکان طلاهای محلی نسبت به طلاهای مدرن محبوبیت بیشتری داشته و سلیقه زنان اغلب خرید انواع زیورآلات کردی اعم از تک پوش ، گردنبندهای گل ، یقه بروک ، توقی ، کمربند محلی و سنجاق سینه می باشد.

وفادار تصریح کرد: بانوان بوکانی برای اغلب مراسم های محلی و عروسی ها انواع زیورآلات کردی با طرح ها ونقوش سنتی که ریشه در فرهنگ قوم کرد دارد را به طلاسازان سفارش می دهند تا در وزن ها وطرح های خاص برای آنها بسازند.

گوشواره کردی

رونق طلاسازی در بوکان

وی اظهار داشت: در حال حاضر در شهر بوکان  علاوه بر 120 واحد طلافروشی و 45 واحد طلاسازی و تعمیرات طلا 4 واحد آب شده ، 5 واحد سکه فروش فعالیت دارند و حجم طلای ویترین طلافروشی های بوکان از یک یا دو کیلو طلا تا حدود 20 کیلو می باشد.

رییس اتحادیه طلافروشان بوکان اظهار داشت: بازار طلافروشی های بوکان در خیابان انقلاب واقع شده و 70 درصد مغازه های طلافروشی در محدوده خیابان انقلاب  و پاساژهای دیبا، بهرامی و سید میری فعالیت دارند و فقط  6 تا 7 واحد طلا فروشی خارج از محدوده خیابان انقلاب فعالیت دارند.

وی اذعان داشت: 40 درصد مغازه های طلافروشی بوکان استیجاری می باشد و به طور میانگین متراژ مغازه ها از 5 متر تا 20 متر و اغلب دارای متراژ های 8 تا 15 متر می باشند

وفادار با بین اینکه اکثر فروشندگان  طلا و جواهر بوکان جوان هستند و میانگین سنی طلافروشان شهر  کاهش یافته اظهار داشت: امروزه زنان هم وارد صنف طلا و جواهر  شده اند و مدیریت دو واحد صنفی طلا فروشی در بوکان را بانوان برعهده دارند که این مهم موجب ایجاد رقابت و جذاب تر شدن صنف می شود.

وی خاطر نشان کرد: اولین طلا فروشی ها را خانواده آذری و سپس بهرامی و مرحوم علی برخاست در بوکان راه اندازی کردند و اکنون نیز حاج کریم کریمی و قادر فتح الهی از پیشکسوتان صنف طلا بوکان هستند و سید رحیم شیخ سلیمی،  حق پور، سلطانی،  افخمی و..  از استادکاران برجسته شهر بوکان می باشند.

بنک طلا

اتحادیه طلاوجواهر بوکان در آستانه انتخابات جدید

وفادار گفت: اتحادیه طلا و جواهر بوکان رسما در سال 1370 توسط اتاق اصناف راه اندازی شد و تا سال گذشته اتحادیه طلا، نقره، ساعت و بدلیجات بود ولی در راستای سیاست کم کردن اتحادیه ها و بالا رفتن بار مالی اتحادیه  ها با اتحادیه پوشاک ادغام شده و اکنون 1500 عضودارد.

رییس اتحادیه طلافروشان بوکان ادامه داد: آخرین انتخابات هیات مدیره اتحادیه دی ماه 1399 برگزار شده و انتخابات هیات مدیره جدید نیز دی ماه 1403 برگزار می شود.

وفادار با اشاره به اینکه اتحادیه طلا و جواهر بوکان در قالب سه کمیسیون حل اختلاف، بازرسی و آموزش مطالبات صنف را پیگیری می کند اذعان داشت: از مشکلات اساسی همکاران صنف طلا و جواهر در بوکان  مشکلاتی مالیاتی اعم از  مالیات  مستقیم ، مالیات بر ارزش افزوده ، سامانه مودیان مالیاتی  و سامانه جامع تجارت است.

سینه ریز کردی

رونق بازار طلای بوکان در چه زمانی است؟

 رییس اتحادیه طلا فروشان بوکان در بیان وضعیت بازار طلا و جواهر بوکان نیز اظهار داشت: در حال بازار طلا و جواهر بوکان وضعیت خوبی ندارد و مردم با نوسانات قیمت طلا از خرید طلا عقب می کشند.

وی ادامه داد: در شهر بوکان زمان برداشت محصول از مرداد ماه تا مهر و در آستانه نوروز و پایان اسفند ماه بهترین فصل  خرید و فروش و رونق بازار طلا است.

وفادار در مورد فروش اینترنتی طلا در بوکان نیز بیان داشت: با توجه به اینکه فروش اینترنتی طلا بستری امن نیاز دارد و در حال حاضر برخی از این ناامنی ها استفاده کرده و مشکلاتی ایجاد کرده اند، مردم بوکان از معاملات و خرید طلای اینترنتی استقبال نمی کنند.

وی خاطر نشان کرد: بوکان عروس شهر ها با سابقه ترین شهر آذربایجان غربی است که  در مجموع شهر و روستا 300 هزار جمعیت دارد  و آب و هوای کوهستانی داشته و علاوه بر دو رود سیمینه رود و زرینه رود دارای مراکز گردشگری و تفریحی زیادی از جمله  قلعه سردار یا ارگ بوکان، مسجد حمامیان، پارک جنگلی برده‌رش ،شهربازی ساحلی و ... است که مسافران و گردشگران زیادی برای دیدن این جاذبه ها به بوکان سفر می کنند.

 رییس اتحادیه طلافروشان بوکان ادامه داد: بوکان مهاجر پذیر ترین شهر ایران  بعد از کرج است و گیاهان و سبزیجات معطر کوهی، لبنیات طبیعی و پنیر کوزه از محصولات مشهور بوکان است.