به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)،محمد علی مرزبان، رئیس اتحادیه طلا ، جواهر و نقره رشت بیان داشت: با توجه به افزایش قیمت طلا و کاهش توان خرید مردم اغلب تمایل به خرید طلای دست دوم دارند و از آن هم به عنوان سرمایه هم زینت استفاده می کنند.وی افزود: خرید و فروش طلا در رشت بیشتر منوط به ایام مناسب ها شده و مردم برای سرمایه به دنبال خرید طلای کم اجرت هستند.
مرزبان تصریح کرد: در گیلان به دلیل اینکه روستاهای زیادی وجود دارد اغلب بانوان مناطق روستایی هم بیشتر تمایل به خرید النگو و گردنبد دارند، فروش این نوع زیور آلات دارای رونق است ولی اغلب مردم گیلان برای مناسبت ها زیور آلات فانتزی خرید می کنند و در غیر آن بیشتر طلای دست دوم یا انگشترهای با اجرت کم خرید می کنند.
بیشتر بخوانید:
با سرمایه گذاری در بازار خودرو فروش طلا زیاد شد
تجلیل از موسس نمایشگاه طلاوجواهر اصفهان
ساخت طلاهای ژورنالی توسط استادکران متبحر رشتی
رئیس اتحادیه طلا و جواهر رشت در ادامه با اشاره به اینکه از گذشته تا کنون در رشت استادکاران طلاساز خبره ای فعالیت داشته و دارند بیان داشت: در حال حاضر در رشت حدود 20 تا 25 واحد کارگاه های کوچک طلا سازی فعالیت می کنند که توانایی و تبحر ساخت انواع سفارشات طلا و حتی طلاهای ژورنالی را دارند.
وی با بیان اینکه متاسفانه طلا سازان رشتی حمایت نمی شوند گفت: اگر از این کارگاه های کوچک و استادکاران حمایت شود می توانند در تولید طلا موفق باشند.
مرزبان در ادامه در توضیح موقعیت و ظرفیت بازار طلای رشت بیان داشت: در حال حاضر 400 واحد دارای پروانه کسب و 25 واحد بدون پروانه کسب در صنف طلا و جواهر رشت فعالیت دارند که از این تعداد 15 واحد نقره فروش، 17 واحد سکه فروش هستند و ما بقی در رسته طلا و جواهر فعالیت دارند.
وی خاطر نشان کرد: اغلب واحدهای طلا فروشی رشت در خیابان شیک در بازار زرگری به کسب و کار مشغولند و برخی نیز در نقاط مختلف شهر فعالیت می کنند و از نظر تعداد طلا فروشی تقریبا شهر اشباع شده است.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر رشت در ادامه با بیان اینکه در شهر رشت هیچ بنکداری وجود ندارد بیان داشت: با توجه به تعداد زیاد طلافروشی در رشت وجود بنکداری برای تامین سهل تر طلای مورد نیاز شهر لازم است.
مرزبان خاطر نشان کرد: در حال حاضر طلای مورد نیاز شهر بیشتر از کیفی های اصفهان، تبریز، تهران، یزد تامین می شود.
وی ادامه با بیان اینکه بازار نقره فروشی در رشت خوب است گفت: نقره فروشان در رشت متاسفانه سرمایه چندانی ندارند و در صورت تامین سرمایه می توانستند تولید هم بکنند.
مرزبان تصریح کرد: سکه فروشی نیز در شهر رشت خوب جا افتاده و تمایل به سکه فروشی در صنف وجود دارد و با وجود 17 سکه فروش فعال 10 تا 15 مجوزسکه فروشی در دست اقدام وجود دارد و علیرغم توصیه اتحادیه به اجتناب طلافروشان از فروش سکه ولی متاسفانه برخی همکاران رعایت نمی کنند.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر رشت در ادامه در مورد چرایی افزایش قیمت سکه گفت: محاسبه طلا بر حسب دلار انجام می شود و با افزایش قیمت دلار، قیمت انس طلا هم افزایش می یابد و با افزایش انس طلا قیمت سکه هم افزایش می یابد.
وی ادامه داد: در حال حاضر به دلیل نابسمانی قیمت ها و وضعیت و اخبار کار طلا فروشی پر از استرس شده است و اگر بازار ثبات یابد بازار طلا و جواهر و تولید آن رونق خواهد گرفت.
مرزبان ورود گردشگران به شهر را برای رونق بازار موثر دانست و بیان داشت: ورود گردشگران به شهر باعث رونق بازار و بالطبع رونق بازار طلا خواهد شد که در این راستا بازار شهر انزلی به دلیل رود گردشگران به نسبت بقیه شهرهای استان گیلان بیشتر رونق دارد
وی گفت: بعد از رشت شهرستان تالش به دلیل اینکه مناطق روستایی در آن شهر بیشتر است و مسلما برای خرید طلا به شهر های دیگر نمی روند و از تالش خرید می کنند بازار خوبی دارد
سابقه چهار نسل زرگری
مرزبان در ادامه با بیان اینکه اتحادیه طلا و جواهر رشد در سال 1363 تاسیس شده است و سابقه حضور اولین زرگری این شهر به بیش از 100 سال پیش برمی گردد بیان داشت: پدربزرگ وی بزرگ خاندان مرزبان از قدیمی های صنف طلا و جواهر رشت است که بعد از آن پدر وی خودش و پسرش در چهار نسل در صنف طلا و جواهر رشت فعالیت دارند.
وی گفت: خاندان های فلزی، هندی ( که بیشتر در جواهر سازی فعالیت داشته)،ساتری، جواهری تهرانی از قدیمی های صنف طلا و جواهر رشت هستند.
بیشتر بخوانید:
افت 50 درصدی فروش طلا در بازار سنندج / مراودات طلایی با عراق به صفر رسیده
مالیات کمتر با ثبت معاملات در سامانه جامع تجارت
انتهای پیام/