آغاز فعالیت شورای راهبردی توسعه هنر صنعت گوهرسنگ های شرق کشور
تفاهمنامه بین مجتمع سنگان، ایمیدرو (طرح توسعه صنعت گوهرسنگ) و وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای آغاز فعالیت شورای راهبردی توسعه هنر صنعت گوهرسنگ های شرق کشور به نمایندگی مجتمع سنگان خواف در مشهد امضا شد.

به گزارش سایت طلا گلدنیوز؛ سید ابومحمد هاشمی در حاشیه هجدهمین نمایشگاه ظرفیت های گردشگری و صنایع دستی ایران در محل نمایشگاه مشهد با اشاره به راهاندازی شوراهای راهبردی منطقه ای گوهرسنگها افزود: نخستین شورای راهبردی توسعه هنر صنعت گوهرسنگها ذیل شورای مرکزی در «ایمیدرو» با مسئولیت مجتمع سنگان در خراسان رضوی ایجاد شد و بعد از آن در سایر استان های کشور دارای مزیت سنگهای قیمتی ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به سند ملی توسعه گوهرسنگ کشور و نقش ۱۰ وزارتخانه و ۲۰ سازمان دولتی و غیردولتی در اجرای آن بیان کرد: چهار سال است که از تدوین این سند می گذرد و اقدامات زیادی در این زمینه انجام شده است.
مجری طرح توسعه هنر صنعت گوهرسنگ ها ادامه داد: در کل ۳۲ استان فعالیتهایی در زمینه گوهرسنگها دارند که بحث توانمندسازی نیروی انسانی و ورود به بازارهای جهانی از طریق آنها دنبال می شود.
وی اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم به صورت منطقهای تمرکز خود را روی اهداف خاص داشته باشیم، خراسان رضوی را در حوزه توسعه بازار کار خواهیم کرد؛ این استان به دلیل دسترسی آسانی که به بازارهای ویژه گوهرسنگها دارد و سالانه از زائران خارجی و داخلی زیادی برخوردار است، ظرفیت توسعه بازار گوهرسنگها را به خاطر مزیت گردشگری مذهبی دارد.
هاشمی تاکید کرد: اقدامی که در استان خراسان رضوی با ایجاد شورای راهبردی توسعه هنرصنعت گوهرسنگها و تمرکز بر توسعه بازار صورت گرفت، در راستای اصلاح ساختار این صنعت بوده است.
آموزش 7 هزار و500 نفر در کشور در حوزه تراش گوهرسنگ ها
مجری طرح توسعه هنر صنعت گوهرسنگ ها تصریح کرد: تاکنون اکتشافات معدنی سراسری در ۱۱ استان مختص گوهرسنگها صورت گرفته و هفت هزار و ۵۰۰ نفر در کل کشور با محوریت «تراش گوهرسنگها» آموزش دیدهاند.
وی با اشاره به گردش مالی هزار و ۲۰۰ میلیارد دلاری صنعت گوهرسنگها در دنیا (به اضافه فلزات گرانبها و الماس) و سهم ناچیز ایران از آن خاطر نشان کرد: زیرساختها در حال ایجاد است تا بتوانیم سهم بیشتری از این گردش مالی داشته باشیم و آن را افزایش دهیم.
سهم ایران از بازار جهانی گوهر سنگ به 2 درصد افزایش خواهدیافت
هاشمی اذعان داشت: در حال حاضر سهم ایران از بازار جهانی گوهرسنگها حدود ۰.۰۱درصد است و هدفگذاری شده که تا پایان سال۱۴۱۰ به ۲درصد افزایش یابد. آمارها نشان میدهد که سالانه ۹تن نگین عقیق و ۴.۵ تا ۶تن نگین فیروزه در خراسان رضوی تولید میشود.
وی گفت: همچنین ۲۸.۶درصد طلای کشور در مشهد مصرف میشود و کالاهای سوغاتی مانند نگین، انگشتر و جواهرات، مزیت اصلی خراسان به شمار میروند. مشهد در زمینه طراحی جواهرات پیشرو بوده و بیش از هزار و ۵۰۰طراح جواهرات در این شهر تربیت شدهاند.