علت جهش طلا

چکیده

قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ همراه با افزایش قیمت دلار، در روند صعودی بازگشایی شد.

۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت
59
علت جهش طلا

به گزارش سایت طلا گلدنیوز، قیمت طلا رشد کرد و به سطح 6.7 میلیونی رسید. قیمت سکه نیز در تمامی قطعات افزایش یافت و سکه امامی وارد کانال 75 میلیونی شد. گفتنی‌ست قیمت دلار امروز افزایشی شده و اکنون در سقف کانال 84 هزار تومانی قرار گرفته است.

قیمت طلا وارد کانال ۶ میلیون و 700 هزار تومانی شد و قیمت سکه در تمامی قطعات افزایش یافت.

جهش قیمت دلار به سقف کانال 84 هزار تومانی و فضای انتظاری سیاسی باعث جهش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه شده است. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند، تا زمانی که موضوع مذاکرات ایران و آمریکا حل و فصل نشود، نوسان در بازارهای مالی ادامه‌دار خواهد بود.

شایان ذکر است، قیمت اونس جهانی طلا امروز با رقم 3235 دلار به ثبت رسیده است. همچنین قیمت دلار امروز رشد کرده و در این لحظه، روی رقم 84 هزار و 700 تومان نوسان می‌کند.

گرم نقره ۱۱ هزار تومان ارزان شد!

قیمت اونس جهانی نقره امروز با دو سنت کاهش، روی رقم ۳۲ دلار و ۳۵ سنت قرار گرفت؛ گرم نقره ۹۹۹ در بازار داخل با ۱۱ هزار و ۷۵۰ تومان افزایش، گرمی ۹۶ هزار و ۱۶۰ تومان به فروش رسید.

طلا بخریم یا نقره؟

اگرچه هنوز در سبد سرمایه‌گذاری بسیاری از افراد، نگاه‌ها به سمت طلاست، اما در سال گذشته نقره نیز راه خود را به بازار سرمایه‌گذاران ایرانی باز کرده است. این فلز سفید در سال ۱۴۰۳ بازدهی بیش از ۱۲۰ درصدی را ثبت کرد، رقمی قابل توجه که آن را در کنار طلا و دلار به یکی از سودآورترین دارایی‌های سال تبدیل کرده است. با این حال نقره همچنان در سایه اعتبار سنتی طلا و نبود ساختار شفاف قیمتی و معاملاتی کمتر مورد توجه عموم قرار می‌گیرد.

طی یک سال گذشته، درباره سرمایه‌گذاری و خرید نقره به‌عنوان یکی از فلزات ارزشمند تبلیغات زیادی شده است؛ فلزی که برخی آن را جایگزین ارزان‌تری نسبت به طلا می‌دانند. در حالی که طلا همچنان جایگاه سنتی و محکم‌تری در میان مردم برای سرمایه‌گذاری دارد.

باید در نظر داشت با رشد قابل توجه قیمت طلا طی سال‌های اخیر در بازار ایران و کاهش قدرت خرید مردم، بسیاری برای حفظ ارزش دارایی ریالی خود با مانورهای تبلیغاتی همراه شدند و نقره را به ویژه به صورت ساچمه خریدند.

قیمت نقره چگونه تعیین می‌شود؟

قیمت اونس جهانی نقره ضربدر نرخ روز دلار تقسیم بر ۳۱.۱ ، قیمت نقره در بازار داخلی ایران را تعیین می‌کند. البته باید در نظر داشت، در مورد نقره‌جات زینتی اجرت ساخت، مالیات بر ارزش افزوده و سود فروشنده نیز بر روی قیمت نهایی لحاظ می‌شود.

با وجود اینکه محاسبه قیمت روز نقره از فرمول خاصی تبعیت می‌کند، اما برخلاف قیمت طلا، قیمت نقره بیشتر به صورت توافقی بین فروشنده و خریدار تعیین می‌شود؛ به همین دلیل ممکن است دو فروشنده برای یک جنس مشابه قیمت‌های متفاوتی اعلام کنند.

بازدهی ۱۲۰ درصدی قیمت نقره در سال ۱۴۰۳

بررسی قیمت نقره از فروردین ۱۴۰۰ تا فروردین ۱۴۰۴ حاکی از رشد قیمت این فلز است؛ اما بیشترین رشد ارزش در سال ۱۴۰۳ سهم این فلز شده است.

قیمت نقره در سال ۱۴۰۰ بازدهی ۲.۳۹ درصدی و رشد قیمت ۳۸۱۰ تومانی داشته است. نقره در سال ۱۴۰۱ با رشد قیمت ۲۷ هزار و ۶۵۰ تومانی و بازدهی ۱۲۲.۸۹ درصدی همراه بود و سال ۱۴۰۲ کمترین رشد ارزش را در سال‌های مورد بررسی تجربه کرده است؛ به گونه‌ای که قیمت این فلز سفید در سال 1402 فقط ۲۸۰۰ تومان بالا رفته و بازدهی ۵.۵۸ درصدی داشته است.

در سال ۱۴۰۳ اما ورق برای نقره برگشت و این فلز گران‌بها با افزایش قابل توجه ارزش همراه شد. در سال گذشته بازدهی نقره ۱۲۰.۷۷ درصد بود و افزایش قیمت ۶۳ هزار و ۹۵۰ تومانی داشت. این در حالی است که قیمت اونس جهانی نقره در سال ۱۴۰۳ رشد ۳۳.۴۰ درصدی و افزایش قیمت هشت دلاری داشته است. بنابراین افزایش قیمت نقره در بازار داخلی را با توجه به فرمول یاد شده می‌توان سوار بر رشد قیمت دلار و افزایش تقاضای داخلی دانست.

سرمایه‌گذاری در طلا یا نقره؟

گفتنی است قیمت طلا در سال ۱۴۰۳ از سه میلیون و ۲۵۸ هزار تومان در ابتدای سال به هفت میلیون و ۹۰۳ هزار تومان در انتهای سال رسید و رشد ارزش چهار میلیون و ۶۴۵ هزار تومانی و بازدهی مثبت ۱۴۲.۵۵ درصدی داشت.

به نظر می‌رسد افزایش نزدیک به ۶۴ هزار تومانی قیمت نقره در یک سال و بازدهی قابل توجه این فلز در سال ۱۴۰۳ چندان از رشد قیمت طلا عقب نمانده است و می‌توان نسبت به سرمایه‌گذاری در نقره امیدوار بود.

این در حالی است که یکی از چالش‌های خرید و سرمایه‌گذاری در نقره موضوع فروش آن است که به اعتقاد برخی کارشناسان اقتصادی از جذابیت سرمایه‌گذاری این فلز کاسته است.

اگر چه روند قیمت نقره در سال‌های گذشته همواره صعودی بوده است، اما همچنان از نظر سهولت فروش و اعتماد عمومی، زیر سایه طلا قرار دارد. بنابراین از دیدگاه عموم مردم سرمایه‌گذاری در طلا به دلیل نقدشوندگی بالاتر، انتخاب آسان‌ و مطمئن‌تری برای مردم است.

سکه امامی وارد کانال 75 میلیونی شد

بازار سکه امروز در تمامی قطعات افزایش یافت. قیمت سکه امامی با سه میلیون 600 هزار تومان افزایش، با رقم 75 میلیون تومان به ثبت رسید؛ سکه بهار آزادی با افزایش سه میلیون و ۵۲۵ هزار تومانی، روی رقم 69 میلیون و ۵۱۵ هزار تومان قرار گرفت.

همچنین قیمت نیم سکه با سه میلیون تومان و ربع سکه با دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان افزایش، به‌ترتیب با رقم‌های 44 میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و 25 میلیون و ۵۰۰ هزار تومان ثبت شدند. قیمت سکه گرمی نیز با افزایش 300 هزار تومانی، با رقم ۱۳ میلیون و 800 هزار تومان به ثبت رسید.

حباب سکه رشد کرد

حباب سکه امروز در اغلب قطعات افزایشی است؛ حباب سکه امامی 884 هزار تومان، بهار آزادی 884 هزار تومان، نیم سکه یک میلیون و 712 هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و 457 هزار تومان افزایش و حباب سکه گرمی نیز 16 هزار تومان کاهش داشت.

طلای ۱۸ عیار صعودی شد

بازار طلا امروز در روند صعودی قرار گرفته است. قیمت هر مثقال طلا با یک میلیون و 800 هزار تومان افزایش، روی رقم ۲۸ میلیون و 800 هزار تومان قرار گرفته است. هر گرم طلای ۱۸ عیار، با رقم ۶ میلیون و 700 تومان به فروش می‌رسد. قیمت طلای دست دوم نیز با رقم ۶ میلیون و 589 هزار و ۸۶ تومان به ثبت رسیده است.

گلدنیوز

انتهای پیام/