طوفان شن در صنف طلای زابل

چکیده

رئیس اتحادیه طلا و جواهر شهرستان زابل عنوان کرد: طوفان‌های شن و هجوم ریزگردها در زابل باعث رکود کشاورزی و کاهش اشتغال و درآمد اقتصادی ساکنان منطقه شده و بسیاری از کسبه و صنف طلا را به ورشکستگی کشانده است.

۱۴۰۴ دوشنبه ۱۷ تير
56
طوفان شن در صنف طلای زابل

به گزارش سایت اخبار طلا گلدنیوز؛ حسین شرفی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر شهرستان زابل بیان داشت: با توجه به مشکلاتی ناشی از خشکسالی و طوفان های شنی و ریزگرد ها ،  فروش  طلا فروشان در شهرستان زابل در حد صفر است و در دو تا سه سال اخیر کسبه طلافروش درآمد چندانی نداشته اند.

وی افزود: از آنجا که کشاورزی از بخش‌های مهم اقتصادی و بیش از 90 درصد درآمد ساکنان شهرستان زابل وابسته به کشاورزی و دامداری است، خشک شدن رودخانه هیرمند و دریاچه هامون و افزایش خشکسالی ها باعث شده درآمد مردم کاهش یابد و کسب و کارها از رونق بیفتد.

شرفی تصریح کرد: شهرستان زابل بادهای موسمی 120 روزه و طوفان های شنی با سرعت 120 کیلومتر بر ساعت دارد که اکنون به علت خشک شدن دریاچه هامون  و عدم تامین آب دریاچه از طرف دولت افغانستان  این بادها 240 روزه شده است و ریزگردهایی که در سیستان وجود دارد 500 برابر حد مجاز اعلام شده سازمان جهانی بهداشت هستند و این مهم کسب مردم در زابل را تحت تاثیر قرار داده است.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر شهرستان زابل گفت: در حال حاضر با توجه به این خشکسالی ها و طاقت فرسا شدن ریزگردها و طوفان های شنی 40 درصد جمعیت زابل به شهرهای دیگر مهاجرت کردند.

شرفی با اشاره به معاهده‌ای  که در سال ۱۳۵۱ بین ایران و افغانستان در مورد حقابه هیرمند امضا شده است بیان داشت: اگر دولت افغانستان بر اساس این معاهده که میزان حقابه ایران از رود هیرمند مشخص شده است ، عمل کند ، باعث رونق  کشاورزی و اقتصاد این منطقه می شود.

مصوبه بخشودگی مالیاتی کسبه زابل در ابهام

وی با بیان اینکه در شرایطی که ریزگردها طاقت مردم شهرستان را طاق کرده است، مالیات های سنگین اداره مالیات فشار مضاعفی برای کسبه می باشد اظهار داشت: بنا بر قوانین مالیاتی و مصوبه هیات وزیران شهرهایی که دچار سیل و طوفان و خشکسالی شوند از پرداخت مالیات معاف می شوند  و یا خسارت های ناشی از بروز حوادث توسط فرمانداری ها با همکاری استانداری جبران می شود ولی متاسفانه تسهیلات پیش‌بینی شده در مصوبه ماده 165 هیات وزیران برای  کسبه زابل اجرا نشده تا کسبه بتوانند از حمایت ها و بخشودگی های مالیاتی استفاده کنند.

در زابل مجوز دست دوم فروشی طلا داده نمی شود

شرفی در ادامه با تاکید بر اینکه بزرگترین ضربه به صنف طلا را مستعمل فروشی طلا  وارد کرده است بیان داشت: با توجه به رواج مشکل فروش طلای دست دوم و مستعمل در صنف طلا، در  جلسات اتحادیه های طلا و جواهر با اتاق اصناف ایران مقرر شد، در شهرهایی که کد آیسیک مستعمل فروشی صادر شده است باطل شود که خوشبختانه در شهرستان زابل کد آیسیک  مستعمل فروشی طلا صادر نشده بود.

زنان اهل تسنن بلوچی ، خریداران سنجاق سینه های طلا

رئیس اتحادیه طلا و جواهر شهرستان زابل با اشاره به اینکه تمایل بانوان زابلی بیشتر به خرید طلای زرد است بیان داشت: طلای خاصی که در شهرستان زابل بیشترین خریدار را دارد ، سنجاق های بلوچی است که به دلیل اینکه در زابل تولید کننده طلا وجود ندارد، این سنجاق های سنتی از تولید کنندگان شهرستانهای زاهدان و چابهار تهیه می شود.

شرفی در ادامه با اشاره به اینکه در شهرستان زابل 80 واحد طلافروشی  و 10 واحد تعمیرات طلا فعالیت دارند بیان داشت: اکثر طلافروشی های زابل  برای حفظ امنیت در مرکز شهر  و در دو خیابان امام خمینی و فردوسی و  بازارچه مرکزی سیستان مستقر هستند و اغلب طلاهای شهرستان از استان های تهران، اصفهان ، یزد و مشهد تامین می شود