ارزان فروشی غیر معمول ، بلای جدید صنف طلا
رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره شهرستان بابل با ابراز نگرانی نسبت به فروش بی ظابطه طلای کم اجرت توسط برخی بنکداران تهرانی عنوان کرد: فروش طلا با اجرت ۱ تا ۳ درصد موجب ایجاد رقابت ناسالم در بازار، تعطیلی واحدهای خرد، و بیکاری در کارگاههای تولیدی شده است.

به گزارش سایت اخبار طلا گلدنیوز؛ جعفر روستائیان، رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره بابل بیان داشت: تعدادی از بنکداری های تهران برای فروش و سود بیشتر اقدام به فروش طلای بدون اجرت و با اجرت 1 تا 3 درصد کرده اند که این ارزان فروشی نان فعالان صنف طلا را آجر کرده وباعث از بین رفتن و له شدن کسب و کارهای کوچک صنف شده و امکان بقا برای برخی از ویترین داران را ناممکن کرده است.
وی با بیان اینکه صنف طلا و جواهر در یک کشتی حرکت می کنند و این کار باعث تعطیلی کارگاه ها و بیکاری صنف طلا و تعطیلی بسیاری از واحدهای طلافروشی اجاره ای در شهرستان ها خواهد شد. افزود: اگر این روند ادامه یابد، تا سال آینده بسیاری از طلافروشیهای کوچک از بازار حذف خواهند شد لذا واحدهای بنکدار باید اجازه دهند که واحد های کوچک هم کار در صنف فعالیت کنند.
هشدار نسبت به تهدید ارزان فروشی بی ظابطه طلا
روستائیان تصریح کرد: در تماس با رئیس اتحادیه تهران نسبت به تبعات این نوع فروش هشدار دادهام و خواستار تدبیر فوری برای جلوگیری از تکرار تجربه تلخ رواج طلای دستدوم شدم؛ تجربهای که در گذشته با افزایش بیرویه اجرتها موجب بیمیلی خریداران به طلای نو و سقوط صنعت طلا شد.
رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره شهرستان بابل اظهار داشت: متاسفانه در زمانی که اجرت ها را افزایش می دادند هم این هشدار ها داده شد ولی متاسفانه گوش شنوایی نبود و افزایش میزان اجرت ها باعث کاهش تمایل خریداران نسبت به طلای نو و باب شدن فروش طلای دست دوم شد.
افزایش اجرت ها بلایی که صنف بر سر خود آورد
وی ادامه داد: با افزایش اجرت ها و رواج خرید و فروش طلای دست دوم صنعت طلا از بین رفت و کارگر های زیادی بیکار و کارگاه های تولیدی بسیاری تعطیل شدند. اکنون 95 درصد مغازه ها طلای دست دوم می فروشند و نمی توان جلوی فروش طلای دست دوم را که این همه امروز رواج یافته را گرفت و متاسفانه برای ممنوعیت فروش طلای دست دوم هیچ قانونی نداریم.
روستائیان با بیان اینکه مخالفت هایی که اکنون در مورد فروش طلای دست دوم می شود نوشدار پس از مرگ سهراب است و متاسفانه با افزایش اجرت ها که خودمان باعث آن شدیم، صنعت طلا نابود شد و همه مردم به دنبال خرید طلای دست دوم هستند.
رقابت ناعادلانه از یکسان نبودن اجرت ها در بازار طلا
رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره شهرستان بابل با تاکید بر اینکه در حال حاضر نیز یکسان نبود اجرت ها باعث شده رقابت ناعادلانه در صنف طلا ایجاد شود و برخی طلا را با اجرت 1 تا 4 درصد بفروشند و برخی مغازه ها نتوانند طلاهای با 12 تا 17 درصد خود را در این بازار رقابتی بفروشند بیان داشت: برای رفع این مشکل باید هرچه زودتر هم افزایی و تعامل در صنف ایجاد شد و به وجود آمدن مشکلات بزرگتر در صنف طلا جلوگیری شود.
70 درصد فروش طلافروشان از طلای آب شده و سکه است
وی در ادامه با تاکید بر اینکه متاسفانه مشکلات صنف طلا بسیار زیاد است و جای آبادی در صنف طلا نمانده و همه مشکلات هم در حد حرف باقی می ماند و اراده ای برای رفع مشکلات نیست ادامه داد: در این رکود بازار و وضعیت خراب بازار که طلافروشان ویترینی ندارند و 70 درصد فروش طلا فروشان از فروش سکه، آب شده و پارسیان که سودی چندانی هم ندارد، متاسفانه مالیات های میلیاردی کمر صنف طلا را شکسته است و با این روند افزایش مالیات ها و اینکه ماموران مالیاتی قبول ندارند که طلا فروشان تنها 30 درصد فروش طلای نو دارند تا یک سال دیگر بسیاری از ویترین داران تعطیل خواهند شد.
روستائیان خاطرنشان کرد: متاسفانه در این شرایط طلافروشان ملزم به ثبت نام سپتام (سامانه پایش تصویری اماکن) شده اند که هر 6 ماه 60 میلیون تومان باید بپردازند که این رقم برای ویترین دار با مغازه اجاره ای و خدماتی که اصلا مشخص نیست رقم زیادی می باشد.
رونق بازار طلا بابل همزمان با برداشت برنج و مرکبات
وی با اشاره به اینکه در شهرستان بابل 400 واحد طلافروشی فعالیت دارند و به دلیل اینکه پیشه مردم کشاورزی است در فصل برداشت محصولات کشاورزی بازار طلا رونق می گیرد اظهار داشت: در گذشته همزمان با فصل برداشت برنج و مرکبات بازار خرید و فروش طلا در بابل رونق بسیاری داشت ولی اکنون با توجه به گرانی قیمت طلا و تمایل مردم به خرید طلای آب شده و دست دوم برای سرمایه گذاری، فصل برداشت محصولات تنها 5 تا 10 درصد در رونق بازار تاثیر گذار است.
روستائیان ادامه داد: در بابل دو واحد تولیدی کوچک فعالیت دارند که به صورت دستی ساخت مصنوعات را انجام می دهند وببرخی ویترینداران با سفارش تولید مصنوعات خاص تلاش میکنند سهمی در بازار رقابتی امروز داشته باشند