حباب فروشی بانک مرکزی در حراج سکه

چکیده

امیریان عنوان کرد: یکی از مسائل مطرح شده در پنجمین جلسه کمیسیون تخصصی طلا ، حباب سکه  در بازار بود به طوری که اکنون سکه ربع بهار آزادی حدود 7 میلیون تومان طلا دارد ولی بانک مرکزی در حراج سکه ، ربع سکه را به قیمت 10 میلیون و 700 هزار تومان به مردم عرضه کرده است که این حباب را خود بانک مرکزی برقرار می کند.

۱۴۰۲ شنبه ۱۹ اسفند
193
حباب فروشی بانک مرکزی در حراج سکه

به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)؛ کیومرث امیریان، رئیس کمیسیون تخصصی طلا ، جواهر و نقره اتاق ایران بیان داشت: پنجمین جلسه کمیسیون تخصصی طلا و جواهر، نقره اتاق ایران در اتاق اصناف ایران با حضور چند تن از روسای اتحادیه های طلا و جواهر سراسر کشور برگزار شد و مسائل و دغدغه های صنف طلا و جواهر اعم از سامانه جامع تجارت، حباب سکه در بازار، سکه‌های جعلی، کارگاه‌های زیرزمینی، امکان صدور جواز سیار، به عنوان مهمترین مسائل روز صنف طلا، نقره و جواهر مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: در این نشست اهداف و برنامه های سال  1403 با نگاه تخصصی پایه گذاری شد و یکی از مباحثی که در این نشست مطرح شد در مورد اجرت های کارهای ساخته شد بود که مقرر شد اجرت ها بر اساس ضوابط باشد و اتحادیه ها نسبت به رعایت این ضوابط همکاری کنند.

امیریان اظهار داشت: در مورد سامانه جامع تجارت نیز با توجه به اینکه کمیسیون جلساتی با نمایندگان مجلس داشته و ایرادات وارده به سامانه جامع تجارت را به نمایندگان و مسئولین اعلام کرده  مقرر شد در جلسات تخصصی کمیسیون های مجلس جلساتی در این خصوص برگزار و نتیجه به کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اعلام شود.

ساماندهی مجوزهای سیار

وی در ادامه با بیان اینکه یکی از مسائل مطرح در این نشست حباب سکه  در بازار بود بیان داشت: بانک مرکزی خودش حباب را به سکه می دهد، به طوری که اکنون سکه ربع بهار آزادی 6 میلیون 800 تا 7 میلیون تومان  طلا دارد ولی بانک مرکزی در حراج سکه در روزهای اخیر، سکه ربع بهار آزادی را به قیمت 10 میلیون و 700 هزار تومان به مردم عرضه کرده است که این حباب را خود بانک مرکزی برقرار می کند.

رییس کمیسیون تخصصی طلا و جواهرو نقره ایران بیان داشت: در این نشست مقرر شد در دستور کار کمیسیون طلا و جواهر قرار گیرد تا با مرکز مبادلات در مورد این موضوعات گفتگو داشته باشد که در این راستا نامه ای نیز به بانک مرکزی زده شده است.

امیریان با بیان اینکه کمیسیون در نظر دارد در سال آتی جلساتی را  با اتحادیه های طلا سراسر کشور به صورت ویدئوکنفرانس از اتاق ایران برگزار و مشکلات و مسائل هر اتحادیه طلا مطرح و پیگیری شود ، بیان داشت: در مورد صدور مجوز سیار و کارتهای کیفی نیز مقرر شده است در سال آتی با نامه هایی که به ارگان های مربوطه چون فرودگاه و پلیس زده می شود این مهم انجام و یک کارت منسجم برای سراسر کشور صادر شود.

پنجمین جلسه کمیسیون تخصصی طلا

فعالیت کارگاه های زیر زمینی به اسم و صنعت طلا ضربه می زند

رییس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر ایران در ادامه با اشاره به فعالیت کارگاه های زیر زمینی طلا و جواهر بیان داشت:  از اتحادیه های سراسر کشور و به خصوص اتحادیه تهران درخواست شده است نسبت به شناسایی این کارگاه ها و معرفی آنها به قوه قضاییه اقدام کنند.  

وی گفت: به دلیل اینکه مجوز ورود به این کارگاه ها نیاز به دستور قوه قضاییه است مقرر شد اتحادیه های سراسر کشور در این مهم اقدام کنند چرا که در این کارگاه ها به خاطر عدم نظارت و پروانه کسب هر نوع طلا و سکه ای ضرب می شود و به صورت اینترنتی به مردم فروخته می شود که اجحاف در حق مردم است و به اسم و صنعت طلا و جواهر کشور لطمه می زند.

وی در مورد وجود سکه های تقلبی در بازار نیز بیان داشت: طبق قانون ضرب سکه بر عهده بانک مرکزی است و ضرب و فروش سکه های غیربانکی و کم عیار در بازار جرم است .

تنوع عیار در دستور کار کمیسیون تخصصی

امیریان در مورد وضعیت بازار طلا نیز بیان داشت: متاسفانه در حال حاضر در بازار طلا  تمایل به خرید طلای ساخته شده کم شده است و مردم اغلب به دنبال خرید سکه و طلای دست دوم برای سرمایه گذاری هستند که خرید و فروش طلای دست دوم نیز مشکلاتی را برای صنف رقم زده که پیگیری هایی برای حذف کد آیسیک دست دوم فروشی در دست اقدام است.  

وی اظهار داشت: چندین سال است که با توجه به گران شدن طلا رونق از بازار افتاده و در این مورد مقرر است در جلساتی در سال آتی به صورت تخصصی بحث فروش طلا با عیار کمتر از 18 در بازار بررسی و در صورت ممکن از اداره استاندارد مجوز فروش طلای کمتر از 18 گرفته شود.