بی سابقه بودن رکود بازار طلا در 30 سال گذشته

چکیده

نایب رییس اول اتحادیه طلا و جواهر تهران عنوان کرد: متاسفانه در شش ماه اخیر رکورد شدیدی در خرید مصنوعات طلا  در کشور وجود داشت که این رکود در 33 سال سابقه فعالیت من در صنعت طلا و جواهر بی سابقه بود.

۱۴۰۳ پنج شنبه ۲ فروردين
317
بی سابقه بودن رکود بازار طلا در 30 سال گذشته

شربیانی عنوان کرد: صنعت طلا و جواهر کشور در سال 1402، سال بسیار سختی را داشت و رکود و کاهش فروش بی سابقه ای در بازار طلا و جواهر تداوم داشت.

به گزارش پایگاه خبری جهان سایت طلا (گلدنیوز)؛ سید محمود شربیانی، نایب رییس اول اتحادیه طلا و جواهر تهران بیان داشت: عمده دلیل کاهش رونق بازار طلا، افزایش قیمت جهانی انس طلا و افزایش قیمت دلار بود که طبیعتا افزایش قیمت طلا، موجب کاهش خرید می شود و افزایش قیمت دلار روی کاهش فروش تاثیر گذار است و آن رونقی که مورد انتظار صنف طلا  بود در سال گذشته  محقق نشد.

شربیانی عمده نگرانی صنف طلا و جواهر را  اجرای سامانه های مودیان مالیاتی و سامانه جامع تجارت عنوان کرد و بیان داشت: اجرای سامانه مودیان مالیاتی آسیب چندانی به صنعت طلا و جواهر نمی زند ولی اجرای سامانه جامع تجارت، صنف را دچار مشکلاتی خواهد کرد .

وی گفت: در مورد اجرای نشدن سامانه جامع تجارت رایزنی هایی با مسئولین در حال انجام است و اغلب همکاران در مورد اجرای این سامانه نگرانی هایی دارند.

نایب رییس اول اتحادیه طلا و جواهر تهران با بیان اینکه اغلب همکاران صنف طلا و جواهر از قشر جوانان هستند و بیان مسائل با نا امیدی موجب سرخوردگی جوانان می شود ابراز امیدواری کرد: سال 1403 رکودی در صنعت طلا و جواهر کشور نباشد و با تدبیر مسئولین اصناف، بانک مرکزی و دولت تثبیت قیمت ها انجام و رونق اقتصادی ایجاد شود.

اجرای سامانه ها با شیب ملایم انجام شود

وی در بیان فضای بازار طلای بیان داشت: متاسفانه در شش ماه اخیر رکورد شدیدی در خرید مصنوعات طلا  در کشور وجود داشت که این رکود در 33 سال سابقه فعالیت من در صنعت طلا و جواهر بی سابقه بود و رکودی این چنین در بازار طلا کشور حداقل در  30 سال گذشته وجود نداشته است که به همین جهت از مسئولین درخواست می شود دوره گذار و شیب گذار اجرای سامانه های مودیان مالیاتی و سامانه جامع تجارت را ملایم کنند.

محمود شربیانی با اشاره به اینکه سامانه مودیان مالیاتی در حال اجراست ولی با توجه به اجرای پایانه های فروشگاهی و ضرورت آموزش مودیان و نحوه ثبت فاکتور ها و معاملات در سامانه ،  اجرای این سامانه زمان می برد و ضرورتی است اجرای سامانه با شیب ملایم انجام شود.

وی ادامه داد: علیرغم تاکید مسئولین به  الزام ثبت معاملات و اجرای سامانه جامع تجارت، این سامانه  در صنف طلا اجرایی نیست و ایراداتی نسبت به ضوابط اجرای سامانه وجود دارد که در این مورد جلسات زیادی برگزار و نامه های مهمی برای این منظور زده شده است که امید می رود مسئولین در سال آتی همراهی و حرف اتحادیه ها و صنعت طلا را بشنوند.

نایب رییس اول اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: بابت ضرورت اجرای نشدن سامانه جامع تجارت در صنف طلا دلایل محکم و کارشناسی شده ای اعلام شده که اگر پذیرفته شود مشکل حل خواهد شد.

ایشان تاکید کرد: به دلیل نقصان و عدم کاربردی بودن سامانه جامع تجارت طی نامه ای به سازمان صنعت و معدن تجارت پیشنهاد شده  است که این سامانه ابطال شود.

اجرای سامانه جامع تجارت در صنف طلا،  موجب تشدید فرار سرمایه ها

شربیانی اظهار داشت:  اجرای سامانه جامع تجارت مشکلات زیادی برای صنعت طلا و جواهر ایجاد خواهد کرد و موجب تشدید فرار سرمایه ها به خارج از کشور و یا به صنوف دیگر می شود و موجب تورم و چند نرخی شدن سکه  و افزایش حباب آن  در بازار می شود.

وی با اشاره به اینکه دولت در اجرای سامانه جامع تجارت دنبال شفافیت است و صنف طلا و جواهر نیز با ایجاد این شفافیت مشکلی ندارد ولی مهم ساز و کار اجرای سامانه است بیان داشت: در حال حاضر دولت الزام به اجرای همزمان دو سامانه مودیان مالیاتی و سامانه جامع تجارت دارد که اجرایی شدن هر کدام از این سامانه ها نیاز به یک فرد در واحد کسب دارد و این امر و سامانه ای کار کردن برای کاسبی که 30 سال به شکل سنتی در صنف طلا فعالیت دارد مشکلات و نگرانی هایی ایجاد کرده است.

شربیانی با تاکید بر اینکه برای شفافیت باید ابزار آن هم وجود داشته باشد و زمانی که برای اجرای سامانه جامع تجارت ابزار نیست، نگرانی هایی برای همکاران ایجاد می شود اظهار داشت: در راستای رفع مشکل سامانه جامع تجارت در اتحادیه طلا و جواهر تهران  یک کارگروه مالیاتی متشکل از 4 نفر متخصص امور مالیاتی تشکیل شده است و این کارگروه جلسات مختلفی با هیات مدیره و مسئولین مالیاتی برگزار نموده و با طرح دغدغه صنف تلاش در رفع این مشکل دارند که البته این مسئله زمان بر خواهد بود.

نایب رییس اول اتحادیه طلا و جواهر تهران ادامه داد: در مورد بررسی سامانه جامع تجارت در صنف طلا شهرستان های مختلف نیز زحمات زیادی کشیده و رایزنی هایی در حال انجام است.

ضرورت یک صدایی و اتحاد صنف طلا

وی بیان داشت: متاسفانه علیرغم اینکه تلاش می شود صدای واحدی از اتحادیه ها، انجمن ها و کارگروه های صنف طلا و جواهر در بیاید ولی این اتفاق رخ نداده  است که اکنون زمان آن رسیده که این اتحاد ایجاد شود.

شربیانی اظهار داشت: اتحادیه طلا و جواهر  تهران آمادگی دارد با تمام اتحادیه های کشور، تمام اعضای صنفی، برخی انجمن ها  که در چارچوب و راستای قانون حرکت می کند و کمیسیون تخصصی طلا و جواهر، نقره اتاق ایران و.. که بتواند به صنف و صنعت طلا کمک کند همکاری کند.