معاون وزیر صمت در جلسه با طلافروشان چه گفت؟

چکیده

شاه میرزایی معاون تجارت و خدمات وزیر صمت عنوان کرد: ثبت موجودی که در تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز آمده است برای واردات، صادرات و تولید طلا در معادن است و اگر طلافروشان و کارگاه های ساخت در سامانه مودیان ثبت نام کنند مشکل رفع خواهد شد و نیاز به ثبت موجودی که در قانون  تبصره 4 آمده نیست.

۱۴۰۳ دوشنبه ۲۴ ارديبهشت
201
معاون وزیر صمت در جلسه با طلافروشان چه گفت؟

 به گزارش پایگاه خبری جهان طلا (گلدنیوز)؛ علیرضا شاه میرزایی، معاون تجارت و خدمات وزیر صمت در جلسه رفع ابهام از سامانه جامع تجارت که دیروز در مسجد امام خمینی بازار تهران برگزار شد، بیان داشت: با توجه به اینکه از طلا برای قاچاق کالاهای دیگر، پولشویی و تخلف استفاده می شود اساسا اجرای سامانه جامع تجارت برای مبارزه با قاچاق است و هیچ کاری با دارایی فعالین صنف ندارد.

وی افزود: این قانون شامل سرمایه فعالین صنف طلا نیست و فعالین صنف با اعلام مصنوعی که فروخته می شود مالکیت خود را اعلام می دارد.

شاه میرزایی تصریح کرد: ثبت موجودی که در تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز آمده است برای واردات، صادرات و تولید طلا در معادن است و اگر طلافروشان و کارگاه های ساخت در سامانه مودیان ثبت نام کنند مشکل رفع خواهد شد و نیاز به ثبت موجودی که در قانون  تبصره 4 آمده نیست.

متخلفان از طلا برای مقاصد قاچاق و پولشویی استفاده میکنند اما این ربطی به صنف طلا ندارد و موضوق اصلی تبصره 4 نیز بحث کنترل قاچاق در مبادی ورودی و خروجی کشور است و برای کنترل این تخلفات است.

وی ادامه داد: در مورد ثبت سرمایه و موجودی صنف طلا در سامانه جامع تجارت یک تفسیر متفاوت وجود دارد و تصور می شود که فعالین در هر مرحله باید موجودی ثبت کنند در حالی که به دلیل اینکه سابقا موجودی ها ثبت نشده است اکنون باید موجودی ها را ثبت کنند.

معاون تجارت و خدمات وزیر صمت در مورد چرایی ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت بیان داشت: معمولا در مورد کالاهای دیگر نیز موجودی کالا در انتهای زنجیره ثبت می شود مانند لاستیک که یکی از کالاهای تبصره 4 ماده 18 است و اگر ثبت نشود قاچاق محسوب می گردد.

وی گفت: لاستیک در کشور یا وارد می شود یا تولید داخل است که  واردات و تولید داخل ثبت می شود و در طول مسیر فقط خرید و فروش ها ثبت می گردد.

جو رسانه ای عامل ابهامات سامانه جامع تجارت

شاه میرزایی اذعان داشت:  ثبت موجودی در سامانه جام تجارت مسئله شفافی است و این  ابهامات ایجاد شده به خاطر جو رسانه ای است که اکنون  نیاز به رفع این ابهامات  است.

معاون تجارت و خدمات وزیر صمت با بیان اینکه فعالان صنف طلا از این بابت که مردم  از ترس پرداخت مالیات طلا نخرند  نیز نگران هستند گفت: یکی از نگرانی های صنف طلا از ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت این است که وقتی ثبت موجودی انجام شود مالیات بر حسب موجودی محاسبه و واحد صنفی مالیات بیشتری بپردازد.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر دو نوع مالیات(مالیات بر ارزش افزوده و مالیات عملکرد) در کشور دریافت می شود و دریافت مالیات بر عایدی هنوز در مجلس به تصویب نرسیده است و در مورد  مالیات بر ارزش افزوده پس از سالها پیگیری مالیات بر ارزش افزوده از اصل طلا حذف شده و  مالیات بر ارزش افزوده فقط از اجرت طلا محاسبه می شود.

شاه میرزایی اذعان داشت: در مورد مالیات بر عملکرد نیز بر اساس  اظهارنامه و  طبق پروتکل ها این مالیات محاسبه می شود که البته اینکه در برخی رسانه ها بیان می شودکه  «مالیاتی که صنف طلا می پردازند کمتر از مالیات کارکنان دولت است»  از دیدگاه ما اشکال دارد و در جاهایی مجرخ کسر آنها ایراد دارد و تمام کسانی که به عنوان واحد طلا هستند در مخرج کسر قرار می دهند در حالی که باید افراد فعال در مخرج کسر قرار گیرد ضمن این که رسته های صنفی طلا باید تفکیک شوند.

جلسه رفع ابهام سامانه جامع تجارت

پرداخت تسهیلات ازدواج برای خرید طلا

به گزارش سایت طلا گلدنیوز وی با تاکید بر اینکه رسته هایی از صنف طلا واقعا دچار مشکل هستند و اساسا بازار آنها با رکود بوده است بیان داشت: در طول 10 تا 15 سال اخیر به شدت تعداد اشتغال در صنعت طلا کم شده است و واحدها دچار مشکلات اقتصادی شده اند و این مهم ربطی به سامانه جامع تجارت  ندارد و عمده دلیل این روند تورم است که رفتار خرید مردم تغییر کرده است و بسیاری از مردم به دنبال خرید مصنوعات طلا نیستند و برای حفظ ارزش پول خود بیشتر رو به خرید طلای آب شده آورده اند و از طرف دیگر نیز تحریم ها هم باعث شده که بازار جهانی و صادرات طلا را از دست بدهیم.

شاه میرزایی اذعان داشت:  وزارت صمت به منظور رفع رکود بازار طلا مجموعه طرح هایی را برای بهبود اقتصاد این صنعت در دستور کار دارد که یکی از این طرح ها تخصیص بخشی از تسهیلات ازدواج برای خرید طلا و  امکان وثیقه گذاری طلاهای غیر تزیینی و آب شده در خرید های اعتباری است.

صنف طلا مشکلی با پرداخت مالیات ندارد

معاون تجارت و خدمات وزیر صمت تاکید کرد: صنف طلا و جواهر مثل سایر صنوف مشکلی با پرداخت مالیات ندارد و کاملا مالیات خود را پرداخت می کند و موضوع فرار مالیاتی که در رسانه ها تبلیغ می شود ممکن است در برخی موارد وجود داشته داشته باشد ولی موضع صنف طلا نیست.

وی با تاکید بر اینکه مالیات عایدی سرمایه یا CGT یا مالیات بر سوداگری مشمول واحدهای صنفی نیست . ایشان درخصوص نگرانی های ایجاد شده در مردم به عنوان خریداران طلا و جواهر بیان داشت: در صورتی که در مورد این موضوع  اطلاع رسانی صحیح انجام شود  نه تنها مردم هیچ نگرانی نخواهند داشت بلکه نسبت به ثبت اطلاعات  به جهت بهره مندی از معافیت مالیاتی مشتاق خواهند شد و به سراغ واحد ها می روند که ثبت شده باشند تا از عایدی معاف شوند.

شاه میرزایی بیان داشت: مردم اگر طلای خود را به واحد صنفی بفروشد که به سامانه مودیان وصل هستند هر چقدر هم قیمت طلا افزایش یافته باشد به طور کلی از مالیات بر عایدی سرمایه معاف می شوند و مالیات عایدی سرمایه فقط مربوط به آن کسانی است که خرید و فروش های بعدی خود را به واحدهای فاقد مجوز انجام می دهند.

جلسه با طلافروشات برای رفع ابهام سامانه جامع تجارت در مسجد امام بازار تهرا

ثبت موجودی دلیل عدم اتصال دو سامانه جامع تجارت و مودیان مالیاتی

وی در ادامه با اشاره به نگرانی صنف طلا مبنی بر ضرورت جذب نیرو برای ثبت نام در دو سامانه جامع تجارت و سامانه مودیان مالیاتی بیان داشت: این نگرانی درستی است و  بر اساس قانون کشور نباید یک  فعال اقتصادی مجبور باشد که در دو سامانه اطلاعات خود را ثبت کند و ثبت اطلاعات واحدها در یک سامانه کافی است که بر این اساس در مهلت سه ماهه و تعلیق در اجرای سامانه جامع تجارت  اتصال این سامانه ها انجام شد.

معاون تجارت و خدمات وزیر صمت بیان داشت: با توجه به این اتصال و اینکه  ثبت اطلاعات در سامانه مودیان اطلاعات کمتری نسبت به سامانه جامع تجارت را نیاز دارد و نیاز به ثبت موجودی اولیه نیست، اغلب واحدها در سامانه مودیان ثبت نام می کنند ولی واحدهای صنفی با ثبت اطلاعات در سامانه مودیان به دلیل اینکه اطلاعات کمتری را ثبت کرده اند در نهایت باید در سامانه جامع تجارت هم ثبت نام کنند که در رابطه با این مشکل جلساتی برگزار شده است که اگر مشکل ثبت موجودی در سامانه رفع شود عملا هر دو سامانه یکی می شود.

وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ارتباط دو سامانه برقرار است و فقط یک مشکل اصلی ثبت موجودی اولیه وجود دارد و اگر این مشکل حل شود صنف در هر کدام از دو سامانه اطلاعات را ثبت کند کفایت می کند.