سختگیری دولت چین به طلافروشان
چین ماه میلادی آینده (آگوست) مقررات ضد پولشویی خود را تقویت خواهد کرد و معاملهگران فلزات گرانبها مانند طلا و نقره و همچنین سنگهای قیمتی از جمله الماس و یشم را هدف قرار خواهد داد.

به گزارش سایت اخبار طلا گلدنیوز به نقل از وبسایت «Yicai GLOBAL»، بانک خلق چین در یک سند نظارتی که دیروز منتشر شد، اعلام کرد که از اول آگوست، بازرگانانی که معاملات روزانه آنها 100 هزار یوان (۱۳۹۶۰ دلار آمریکا) یا بیشتر است، ملزم به رعایت دقیق تعهدات ضد پولشویی خود خواهند بود.
تحلیلگران گفتند که قوانین جدید، قانون بهروز شده مبارزه با پولشویی را که در ژانویه به اجرا درآمد، عملیاتی میکنند و دامنه مقررات را گسترش میدهند تا خردهفروشان جواهرات و فلزات گرانبها را نیز شامل شود. به گفته آنها، سند بانک خلق چین به یک شکاف نظارتی دیرینه میپردازد و در عین حال نظارت بر این بخش را افزایش میدهد.
در حالی که این قوانین دامنه مقررات را بیشتر تعریف میکنند، آستانه گزارشدهی را نیز از 50 هزار یوان (۶۹۸۰ دلار آمریکا) قبلی به 100 هزار یوان (یا معادل آن به ارز خارجی) افزایش میدهند. برای چنین تراکنشهای بزرگی، موسسات باید ظرف پنج روز کاری به مرکز نظارت و تحلیل مبارزه با پولشویی چین گزارش دهند. علاوه بر این، بازرگانان موظفند سوابق تراکنشها و اطلاعات هویت مشتری را حداقل به مدت ۱۰ سال نگهداری کنند.
«دونگ شیمیائو»، محقق ارشد «Merchants Union Consumer Finance»، به Yicai گفت که تجارت فلزات گرانبها و سنگهای قیمتی به دلیل تراکم بالای ارزش، نقدینگی، مکانیسمهای پیچیده قیمتگذاری، رواج تراکنشهای نقدی، تحرک فرامرزی و پتانسیل ناشناس بودن، خطرات ذاتی خود را به همراه دارد. این عوامل این بخش را به ویژه در برابر پولشویی و تأمین مالی تروریسم آسیبپذیر میکند.
«وانگ پنگبو»، تحلیلگر ارشد «Botong Analysys»، افزود که گروههای غیرقانونی میتوانند از این صنعت برای پنهان کردن وجوه غیرقانونی سوءاستفاده کنند. او خاطرنشان کرد که قرار دادن این بخش تحت مقررات مبارزه با پولشویی به بستن خلاهای نظارتی، کاهش خطرات مالی و تقویت یکپارچگی بازار کمک خواهد کرد.
جلوگیری از جریان پولهای آلوده در چین
به گزارش گلدنیوز این اقدام نشاندهنده تلاشهای گستردهتر چین برای تقویت چارچوب خود برای متوقف کردن جریان پولهای کثیف است.
«گروه ویژه اقدام مالی»، یک نهاد بین دولتی که با پولشویی جهانی و تأمین مالی تروریسم مبارزه میکند، در گزارش سال ۲۰۱۹ خود تأکید کرد که چین مقررات کافی برای مشاغل و حرفههای غیرمالی تعیینشده (DNFBPs)، دستهای که شامل فروشندگان فلزات گرانبها و سنگهای قیمتی میشود، ندارد.
دونگ توضیح داد که طبق قانون اصلاحشده، «فروشندگانی که در معاملات نقدی فلزات گرانبها و سنگهای قیمتی بالاتر از مبلغ مشخصشده فعالیت میکنند» اکنون به عنوان DNFBPs طبقهبندی میشوند و از نظر قانونی موظف به رعایت الزامات مبارزه با پولشویی هستند.
وانگ تأکید کرد که مقررات جدید تعهدات نهادی را روشن میکند، رویههای گزارشدهی را استاندارد میکند و اجرای قوانین مبارزه با پولشویی چین را مرتبطتر و عملیاتیتر میکند.
با این حال، وانگ همچنین هشدار داد که تنظیمکنندگان مقررات باید بار انطباق با قوانین را بر دوش کسبوکارهای کوچک و متوسط در نظر بگیرند و تخصیص کارآمد منابع نظارتی را تضمین کنند.