عکس خاطرهانگیز از شهربازی تهران که جایش بیمارستان ساختند!
با وجود وسعت بیشتر پارک ارم اما لوناپارک دارای وسایل پیشرفته تر، استاندارد تر و گسترده تری بود و از نظر کارآفرینی هم دارای موفقیت بیشتری بود در سال ۱۳۸۴ حدود دو میلیون شهروند تهرانی از این مرکز تفریحی استفاده کردند.
تصویری از شهربازی که دیگر وجود ندارد؛ بیش از ۴۰ سال پیش شهربازی تهران در بزرگراه پارک وی (چمران کنونی) افتتاح شد.
به گزارش سایت طلا گلدنیوز؛مجموعه های شهربازی، باشگاه انقلاب، نمایشگاه بین المللی، سازمان رادیو تلویزیون ملی، دانشگاه ملی، هتل هایت و هیلتون، تله کابین توچال در منطقه ولنجک بسیار حساب شده ساخته شده بود تا زمان برگزاری بسیاری از نمایشگاه های جهانی با حضور بازرگانان خارجی از همه ظرفیتهای آن منطقه بهره گیری شود تا به بهترین شکل ممکن پذیرای جهانیان باشیم. فضای ورزش، گفتگو و گزارش در تلویزیون و رادیو، اقامت در بهترین شعب هتل های جهان، کنفرانس علمی و نشست در دانشگاه در میان دانشجویان از جمله حساب شده ترین برنامه های جذب سرمایه در دهه پنجاه در ایران بود و البته تله کابین که تا ایستگاه هفت ساخته شد قرار بود تا شمال کشور امتداد یابد تا پس از بازدید تجار، برای اقامت یکی دو روزه بتوانند یک ساعت و نیمه با تله کابین به شمال بروند و پس از آب تنی و تفریح بازگردند.
شهربازی تهران
شهربازی تهران در ولنجک در اواخر دهه ۱۳۴۰ در قالب شرکتی به نام «لونا پارک» و در زمینی به وسعت ۳۷ هزار مترمربع فعالیت خود را آغاز کرد. ابتدا این مجموعه توسط آقای اخلاقی در میدان ونک به نام فان فار تاسیس شد و سپس به صورت مستقل تا سال ۱۳۵۳ در پارک لاله فعلی و وسایل محدود با صاحبان جدید مشغول فعالیت بود و از سال ۱۳۵۳ به جهت کمبود فضا، در مرکز شهر بودن و همچنین گسترش به آخرین مکان که جنب نمایشگاه بین المللی تهران بود منتقل شد و تا پایان عمر در همین محل به کار خود ادامه داد.
این مجموعه تا سال ۱۳۶۳ دراختیار صاحب اصلی قرار داشت، اما پس از کش وقوس های فراوان و نفوذ بنیادها در تمام امور این مرکز تفریحی مصادره و برای اداره در اختیار بنیاد شهید انقلاب اسلامی قرار گرفت.
این مجموعه که در انتهای خیابان سئول و در کنار بزرگراه شهید چمران قرار داشت سالها به عنوان بزرگترین و مهمترین مجموعه تفریحی تهران به شمار میرفت.
با وجود وسعت بیشتر پارک ارم اما لوناپارک دارای وسایل پیشرفته تر، استاندارد تر و گسترده تری بود و از نظر کارآفرینی هم دارای موفقیت بیشتری بود در سال ۱۳۸۴ حدود دو میلیون شهروند تهرانی از این مرکز تفریحی استفاده کردند.
در سال ۱۳۸۵ این مجموعه به شهرداری واگذار گردید و بهطور دائمی تعطیل شد.
تخریب
زمزمههای تخریب این شهربازی به منظور تکمیل شبکه بزرگراهی و احداث پل اوین و درکه از سال ۸۲ آغاز شد تا اینکه در سال ۸۳ که محمدی زاده معاون خدمات شهری شهردار وقت خبر خداحافظی شهربازی با تهرانیها را داد و سرانجام در ۲۱ فروردین سال ۱۳۸۵ طی توافقات انجام گرفته بین شهرداری تهران و بنیاد شهید انقلاب اسلامی این مجموعه در قبال پرداخت ٣۵ میلیارد تومان به شهرداری تهران واگذار و برای همیشه تعطیل شد. تمامی ابزار و وسایل بازی این مجموعه به شهربازی قم منتقل شد.
تاکنون هیچ مرکز تفریحی به آن وسعت و امکانات و درجه اهمیت از منظر ایجاد اشتغال و چرخه اقتصادی، ساخته و جایگزین نشده است
هفت صبح و انتخاب، دانشنامه ویکی پدیا و اطلاعات آنلاین